Piramit Haber

Ezeli rekabetten ilginç notlar

Spor

''Zıt Kardeşler'' olarak adlandırılan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın yüzyılı geçen rekabeti birçok ilginç olaya sahne oldu..

İSTANBUL - Çetin Arslancan
İki takım arasındaki 103 yıllık rekabetin ilk 7 maçında rakibine gol bile atamayan Fenerbahçe, ilk galibiyetini 5 yıl sonra aldı.

Rakiplerin aralarında yaptığı maçlardan en az seyircili olanını 14, en fazlasını ise 70 bin 125 kişi izledi. Rekabetin ''Gol Kralı'' ise 27 golle Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel.

Galatasaray, Fenerbahçe'yi 7-0, Fenerbahçe ise Galatasaray'ı 6-0 yenerek, 103 yıllık rekabette en farklı skorlu galibiyetleri alırken, iki takım arasındaki en gollü beraberlikler 4-4'lük skorlarla yaşandı.



Rekabet dostluğa engel değil

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin 103 yıllık tarihi centilmence yaklaşımlarla dolu.

İki takımın 20 Ekim 1914'teki karşılaşması öncesi, Fenerbahçe, Galatasaray'ın eksik olduğunu gerekçe göstererek, maçın ertelenmesini sağladı. Fenerbahçe'nin önerisini kabul eden Galatasaray, eksik oyuncularının iyileşmesinden sonra yapılan maçı 6-1 kazandı.

Rekabetin ilk yıllarında iki takım futbolcuları beraber ev kiralayıp, ava çıkarlardı.

İki kulübün 1912 yılında yabancılara karşı birleşme ve ortak takım kurma konusunda anlaştıkları ortaya çıktı.

Galatasaray Kulübü'nün merhum başkanı Canaydın, takımının tarihi hezimet yaşadığı 6-0'lık yenilgide ezeli rakibinin attığı golleri alkışlayarak, fair play ödülü aldı.




Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.