Piramit Haber

Ertuğrul Sağlam ve Bursasporlu futbolcular Kalp sağlığı için yürüdü

Spor

Acıbadem Bursa Hastanesi tarafından ‘İyi Bakın, Hayat Burada Atıyor’ sloganıyla kamuoyunun dikkatini kalp sağlığına çekmek üzere bir yürüyüş düzenlendi.Dünyada ve Türkiye’de, en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kalp...

Acıbadem Bursa Hastanesi tarafından ‘İyi Bakın, Hayat Burada Atıyor’ sloganıyla kamuoyunun dikkatini kalp sağlığına çekmek üzere bir yürüyüş düzenlendi.

Dünyada ve Türkiye’de, en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kalp hastalıklarında erken teşhisin önemine vurgu yapılan etkinliğe; Acıbadem Bursa Hastanesi Kardiyoloji uzmanları ile kalp hastalıkları tedavisi olan hastalar, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Bursaspor Kaptanı Ömer Erdoğan ile İbrahim Öztürk ve vatandaşlar, öğrenciler ve hastane çalışanları katıldı.

Nilüfer Belediyesi Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay Parkından gerçekleştirilen kalp yürüyüşüne katılanlar üzerinde ‘İyi Bakın, Hayat Burada Atıyor’ yazılı tişörtler giyerek katıldı.

KALBİMİZ ÇOK ÖNEMLİ ONA İYİ BAKALIM

Bursaspor kaptanı Ömer Erdoğan, kalbin önemine dikkat çekerken, “Kalbimiz çok önemli bir organ, çok sağlıklı bakmamız gerekiyor. Sağlıklı beslenmemiz, sağlıklı yaşamamız gerekiyor. Bu kapsamda spor çok önemli. Bilinçli spor yapmak çok önemli.” Dedi.
Spor altyapısı olarak Avrupa’dan geri olduğumuza dikkat çeken Erdoğan, “Belki imkan konusuda Avrupa ile kıyaslarsak çok gerideyiz. Ben kendim de Avrupa doğumlu olduğumdan dolayı orada çok daha iyi imkanlar var. Ama bundan sonra inşallah belediyelerimiz daha da önem verirler. Spor konusunda Mobilbahis sanal alemdende istenildiği zaman kolaylıkla bilgi edinilip sağlıklı spor yapılabilir.” şeklinde konuştu.

Bursaspor’un başarılı stoperi İbrahim Öztürk ise, kalp sağlığını futbol içinde zor önemli olduğunun altını çizerek, “Çünkü bizde kalbimizi çok zorluyoruz. Futbolda kalbi değilde futbolu düşünebiliyorsunuz. Ama sürekli bizde sezon başı kontrollerde kalp kontrolü yapıyoruz. Çünkü hayati bir önem taşıyan kalbimize önem vermemiz gerekiyor. Öncelikle sağlımızı için yaşıyoruz. Kalp hayattır kalp olmazsa sonuçları çok vahim olur. Onun için kalbimize iyi baklalıyız. Yapacağımız sporun bir kaybı yoktur ama kazandıracağı çok şey var. Sağlığımız için sporun da önemi büyüktür. Bu nedenle herkesi spor yapmaya ve yürüyüşe davet ediyorum.” dedi.

Acıbaden Kardiyoloji Doktoru Prof. Dr. Ethem Kunbay ise yaptığı değerlendirmede kalbin önemine dikkat çekerek, “Bu gün burada kalbimizin ne kadar önemli olduğunu ve bunu sporla ne kadar desteklememiz gerektiğini özellikle sporcu arkadaşlarımızla göstermek istedik. Bende kalpten bir
kriz geçiren mağdur biri olarak sağlıklı bir şekilde yaşamın önemine vurgu yapıyorum. Herkese spor yapmamız gerektiğini öneriyorum.” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.