Piramit Haber

Endonezyalı milletvekilleri Genel Müdür Baykan’ı ziyaret etti

Spor

Endonezyalı milletvekilleri Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı ziyaret etti. Baykan, Endonezya Adalet ve Refah Partisi milletvekilleriyle biraraya geldi.AK Parti’nin 4. Olağan Kongresi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Endonezya Adalet ve...

Endonezyalı milletvekilleri Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı ziyaret etti. Baykan, Endonezya Adalet ve Refah Partisi milletvekilleriyle biraraya geldi.

AK Parti’nin 4. Olağan Kongresi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Endonezya Adalet ve Refah Partisi milletvekilleri Yuqi Widiana Adia ve Al Muzammil Yusuf, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ile Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhammet Adak da katıldı.

Endonezyalı vekiller, Genel Müdür Baykan’dan Türkiye’nin spora bakışı ve genç sporcular yetiştirmedeki yöntemlerle ilgili bilgi aldı. Endonezya’da sporun çok sevildiğini belirten milletvekilleri, Türkiye’deki sporu yakından takip ettiklerini ve 2 ülke arasında işbirliği yapılmasını arzuladılarını bahis siteleri söylediler.

Milletvekilleri Adia Bahigo ve Yusuf, ülkelerinde badminton, halter ve kürek branşlarında başarılı olduklarını ve branşlarda olimpiyatlarda madalya kazandıklarını hatırlattı. Endonezyalı vekiller, futbolun altyapı milli takımları arasında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeyi başardıklarını ifade ederek, bu konuda daha çok gelişmek için Türkiye’den destek beklediklerini ifade etti.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Endonezyalı milletvekillerinin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Baykan, spora büyük önem verdiklerini ve sporu tabana daha çok yaymak için yaptıları çalışmaları Endonezyalı milletvekilleriyle paylaştı.

Endonezyalı vekillerin, kendilerinden futbol konusunda destek talep etmesiyle ilgili olarak Baykan, “Bu konuda resmi prosedürler hazırlandığı takdirde elbette iki ülke arasında bir işbirliği söz konusu olabilir. Biz de sizden bizim yeni yeni geliştiğimiz badminton gibi branştan destek isteyebiliriz. Böylelikle karşılıklı işbirliğiyle sporda daha güçlü hale gelebiliriz. Dost, kardeş, müslüman 2 ülkenin sportif açıdan paylaşacağı şeyler olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.