Piramit Haber

Emenike güldü, Hajrovic üzüldü: 1-0

Spor

Dünya Kupası F Grubu ikinci maçında Emenike'li Nijerya, Hajrovic'li Bosna Hersek'i 1-0 mağlup etti. Nijerya'nın tek golü Odemwingie'dan gelirken, golün pasını Fenerbahçeli futbolcu Emmaneul Emenike verdi. Hakemin kararlarının skora etki ettiği maçta Bosna Hersek, Nijerya'ya 1-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını yitirirken, Nijerya yoluna devam etti.

Dünya Kupası F Grubu ikinci maçında Emenike'li Yobo'lu Nijerya, Hajrovic'li Medunjanin'li Bosna Hersek ile karşılaştı. Maça her iki takım da etkili başladı.

Bosna Hersek, Dzeko ile golü buldu ancak yardımcı hakem yanlış bir karar vererek ofsayt bayrağını kaldırdı ve gol sayılmadı.

Dakikalar 29'u gösterdiğinde sağ kanatta Emenike, rakibini çalımlayarak sıfıra indi. Yerden pasını Peter Odemwingie'ya pasını çıkardı. Odemwingie gelişine şutunu attı ve skoru 1-0'a getirdi.

Golden sonra, Bosnalı teknik heyet ve futbolcular hem hakeme hem de yardımcı hakeme Emenike'nin faul yaptığı gerekçesiyle itirazda bulundular ancak hakem kararını değiştirmedi. İlk yarı bu skorla sona erdi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında Safet Susic, daha fazla risk aldı ve ofansif oyuncularını sahaya sürdü. Ancak Nijerya savunması sağlam bir kademe yaptı ve rakibi Bosna'ya gol izni vermedi.

Nijerya da etkili akınlar gerçekleştirse de farkı 2'ye çıkaracak gol bulamadı. Emenike forvet hattında rakip defansını yıpratırken, savunmada da Yobo, Dzeko ve Bosnalı diğer futbolculara geçit vermedi.

Maçın 90 dakikası Nijerya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi ve Bosna'nın gruptan çıkma şansı kalmadı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.