Piramit Haber

Edinho'nun Türk yıldızı: Selçuk İnan

Spor

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında attığı gollerle Kayseri Erciyesspor'un kümede kalmasında büyük pay sahibi olan Edinho, bonservisi alınarak, yeni sezonda da takımda kaldığı için mutlu olduğunu söyledi. Portekizli futbolcu ayrıca, en iyi Türk futbolcunun Selçuk İnan olduğunu söyledi.

Portekiz’in Sporting Braga takımından satın alma opsiyonuyla bedelsiz olarak kiralanan Arnaldo Edi Lopes da Silva’nın (Edinho) gösterdiği iyi performasın ardından yaklaşık 500 bin Avro karşılığında bonservisi alındı.
İkinci yarıda mavi-siyahlı takımda çıktığı 15 maçta attığı 11 gol ve 2 asistle takımının adeta kurtarıcısı olan Portekizli golcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Erciyesspor’u çok sevdiğini ve kulüpte iyi bir ortam olduğunu belirtti.

"Gelecek sezonu sabırsızlıkla bekliyorum"
Takımda kalmasında emeği geçenlere teşekkür eden Edinho, şöyle devam etti: Ben burada çok mutluyum, çok huzurluyum. Kayseri Erciyesspor’da büyük başarıya ulaştım. Burada devam etmek istiyorum.

Ligin ikinci yarısında takım olarak büyük mücadele verdik ve ligde kalmayı başardık. Sezonun ikinci devresinde 25 puan toplayarak, önemli bir başarıya imza attık. Ben de bu dönemde 11 gol ve 2 asistle oynadım. Sahada herkes görevini yaptı. Bütün oyuncular ellerinden gelen gayreti gösterdi. Gelecek sezonu sabırsızlıkla bekliyorum.

"Her futbolcunun İstanbul’da oynama gibi bir hayali, isteği vardır"
İlerde imkan oluşması durumunda İstanbul takımlarında oynayabileceğini dile getiren Edinho, "Her futbolcunun İstanbul’da oynama gibi bir hayali, isteği vardır. Büyük bir takımda oynamak için benim de böyle bir isteğim var. Ancak bunu yapmak için başarılı olmak, çok gol atmak gerekiyor. Çok iyi performans ortaya koymak lazım" diye konuştu.

En iyi Türk oyuncu Selçuk İnan;


Portekizli oyuncu, Süper Lig’deki en iyi Türk oyuncunun Galatasaraylı Selçuk İnan olduğunu ifade etti. Sarı-kırmızılı orta saha oyuncusu İnan’ı çok beğendiğini dile getiren Edinho, Spor Toto Süper Lig’de mücade eden en iyi yabancı futbolcuların ise Galatasaraylı Wesley Sneijder ve Melo ile takım arkadaşı Pape Diakhate olduğunu da sözlerine ekledi.

İkinci yarının gol kralı
Ligin ikinci yarısında 11 kez meşin yuvarlağı rakip ağlarla buluşturan Portekizli futbolcu, bu performansıyla ikinci yarının en fazla gol atan oyuncusu oldu. Edinho mavi-siyahlı ekipte ikinci yarıda forma giydiği 15 karşılaşmada 11 kez fileleri havalandırarak, maç başına 0,73 gol ortalamasına ulaştı.
Mavi-siyahlı oyuncu, ligde Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında ikişer, Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Sivasspor, Elazığspor, Eskişehirspor ve Bursaspor maçlarında birer kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Edinho, Kardemir Karabükspor ve Elazığspor maçlarında yaptığı 2 asistle de takımının bu karşılaşmalardan galip ayrılmasında pay sahibi oldu. 

"Edinho, çok iyi performans ortaya koydu"

Kulüp basın Sözcüsü Kaan Savruk ise Edinho’nun sergilediği performansla tüm camianın yüzünü güldürdüğünü belirtti. Portekizli golcünün çok iyi bir profesyonel olduğunu ve işini layıkıyla yaptığını vurgulayan Savruk, sözlerini şöyle tamamladı: Ligin ikinci yarısında tüm takım olarak destan yazdık.

Kesin küme düşer gözüyle bakılan takımımız müthiş mücadelesiyle ligde kalmayı başardı. Bu başarıda kulüp yönetimi, teknik heyet ve tüm futbolcuların payı var. Ligin ikinci yarısının başında takıma katılan Edinho ise golleriyle ön plana çıktı. Edinho, çok iyi performans ortaya koydu. Bonservisini aldık. inşallah seneye de takımımızda gollerine artırarak devam eder.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.