Piramit Haber

Dünya yıldızından Başarılar' la dolu 10 yıl

Spor

10 yıl önce dünya onu tanıdı... O günden bu yana Ronaldo'yla birlikte zirvenin tek sahibi olan Lionel Messi, kısa kariyerine sayısız başarı sığdırdı. Arjantinli futbolcunun şimdiki hedefi ise La Liga'nın en golcüsü olmak

Dünya futbolu, tam 10 yıl önce müthiş bir yetenekle tanıştı.
La Liga’da Barcelona’nın Espanyol’a karşı mücadele ettiği maçın 82. dakikasında Deco’nun yerine oyuna giren ve yalnızca 17 yaşında olan Arjantinli genç yetenek Lionel Messi; arkasında bıraktığı 10 yılda üst üste 4 kez FIFA Altın Top, 3 kez Altın Ayakkabı, ve birer kez 2014 FIFA Dünya Kupası’nın En İyi Futbolcusu, UEFA Yılın Futbolcusu ödüllerini kazanarak bütün rekorları alt üst etmeyi başardı.
Barcelona’da 10. yılını kutlayan Messi’nin elde ettiği başarılı kariyere İspanyol basını da kayıtsız kalmadı.

Marca, Arjantinli yıldızı göklere çıkararak, “Messi futbol tarihinde neredeyse tüm rekorları yerle bir etti.



Şimdiden Pele, Maradona, Di Stefano ve Cruyff ile aynı seviyede” yorumu yaptı.
Mundo Deportivo ise “Messi, futbol dünyasının en büyük koleksiyoncusu.
Barcelona için bir kahraman” değerlendirmesi yaptı.
Zarra’nın rekoruna göz dikti


La Liga’da toplam 248 golü bulunan Messi, 5 gol daha atarak La Liga’da en çok gol atan futbolcu rekorunu elinde bulunduran Telmo Zarra’yı geçmeyi hedefliyor.

İki hafta sonra oynanacak El Clasico’da Messi’nin söz konusu rekoru egale etmesi ya da geçmesinin ezeli rekabete damga vurabileceğini vurguluyor.

Ülkedeki birçok futbol otoritesi ise Messi’nin rekoru ele geçirdiğinde Federasyonun Arjantinli futbolcu içim özel bir tören düzenlenmesi yaptı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.