Piramit Haber

Dünya basının gündemi Brezilya-Almanya maçı oldu

Spor

Dün gece oynanan Brezilya - Almanya maçı tıpki bu ülkeler gibi dünyada da gündemin 1 numarası oldu

İngiliz gazeteleri Brezilya'nın hezimeti haberini bugün birinci sayfalarından verdiler.
Ünlü ekonomi gazetesi Financial Times, evsahibi Brezilya'nın Dünya Kupası'ndaki başarısızlığına manşetten dikkat çekerken internet sitesinde Brezilya hezimeti için "Dünya Kupası'nda Dehşet Şovu" yorumunu yaptı.

The Daily Telegraph, "Brezilya'nın Rüyası Hayalkırıklığı İle Bitti" başlıklı birinci sayfa haberinde Brezilya'nın üzüntüsünü belirten gözlerinden yaşlar akan bir Brezilyalı taraftarın resmini büyüttü.

The Guardian, "Almanya, 7-1'lik hezimetle evsahibinin kalbini kırdı" başlıklı haberinde Brezilya'da yaşanan dehşete dikkat çekti.

The Independent "Brezilya'yı mı seyrediyoruz? Dünya Kupası Tarihinin En Şok Edici Sonucunda Ev sahibi Almanya'ya 7-1 yenildi" başlığını kullandı.

Brezilya'nın aşağılandığını vurgulayan The Sun, "Bu Dünyadışı hezimet" manşetli haberinde Brezilya'nın futbol tarihinde en küçük düşürücü yenilgisini aldığına dikkat çekti.

Daily Mirror da Sun gibi, "Bu Dünyadışı Hezimet" manşetini attı.
Daily Star, "Sambaargh" manşetli haberinde Low'un müthiş futbolcularının evsahiplerini katlettiklerini yazdı.
Daily Mail, "1-7" manşetli haberinde Alman futbolcuların sonuçta insan olduklarına işaret etti.
Metro, "1-7!" manşetli haberinde "Das Booted" (Tekmelendiler)) başlığını atarken Almanya'nın Brezilya'yı paramparça ettiğini belirtti.
İspanyol basını da Almanya'ya övgüler yağdırıp, Brezilya'nın dünya futbol camiasına "küçük düştüğünü" yazdı.

"Küçük düşürücü Dünya Kupası" başlığını atan Marca gazetesi, Brezilya'nın futbol tarihindeki en büyük utancı olan 1950'de evindeki finalde Uruguay'a yenilmesini unutturacak bir yenilgi aldığını savundu.

"Almanlar, 'Kanaryalar'ın üzerinden geçti. Artık Brezilya'nın yeni bir kabusu var" değerlendirmesini yapan İspanyol gazetesi, "Almanların bir futbol ve gol kasırgası ile Brezilya'yı sahadan sildiğini" kaydetti.

"Almanya, Brezilya'yı imha etti" başlığını atan El Pais gazetesi de "Kanaryalar, Dünya Kupası'nda tarihinin en fazla golünü yedi. Almanlar finale büyük girdi" değerlendirmesini yaptı.

Diğer İspanyol gazetelerinden El Mundo "Almanya, Brezilya'yı ezdi", AS "Dünya Kupası katliamı", El Mundo Deportivo "Küçük düşürücü" başlıklarını kullandı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.