Piramit Haber

Dopingle mücadele bitmiyor

Spor

Spor Toto Süper Lig'in ilk 9 haftasında atılan 212 golden 125'ni yabancı futbolcular kaydetti.

ANKARA - İlknur Çetinbaş

Sporun ve sporcunun en büyük düşmanı ''doping'' ile mücadele bitmeyecek gibi gözüküyor. Dopingle mücadelede yeni teknikler geliştirilirken, dopingi saklama yöntemlerine de her geçen gün yenisi ekleniyor.

Konuyla ilgili AA muhabirinin görüştüğü Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Haydar Demirel, dopingle mücadelenin ''tavşan-tazı'' hikayesine döndüğünü belirterek, ''Kaçan, hep bir adım önde. Hem doping yapma, hem dopingi saklama, hem de dopingi yakalama teknikleri konusunda yeni şeyler bulmak için yapılan çalışmalar bitmiyor'' dedi.

Dünya Anti Doping Ajansı'nın (WADA) artık olimpiyatlarda dopingli sporcuya tahammülü olmadığını dile getiren Demirel, ''Londra Olimpiyatları'nda bu işi çok sıkı tuttular. WADA, dopingin olimpiyat ruhuna leke sürmesini istemiyor. Doping yapan, kullanan sporcuyu olimpiyatlara gelmeden yakalamak istiyor. Bu nedenle özellikle antrenman baskınlarına ağırlık verdi. Sporcuyu müsabaka öncesi ve sonrasında kontrole aldığı kadar, artık hazırlık döneminde de çok sıkı takip ediyor'' diye konuştu.

Sporcu belirttiği adreste yoksa dopingli kabul ediliyor

İsmi uluslararası listede olan sporcuların bilgisayar ortamında, bulunduğu yeri mutlaka belirtmesi gerektiğini kaydeden Demirel, ''WADA, eğer sporcuyu bilgisayarda belirtilen adreste bulamazsa dopingli kabul ediyor. Bu bile suç'' ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.