Piramit Haber

Derbi bitti gerginliği sürüyor

Spor

GS'li futbolcular Sabri Sarıoğlu ve Hamit Altıntop, FB derbisinde yaşananları değerlendirdi..

İSTANBUL 

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray Kulübü ile Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) arasındaki işbirliği protokolünün imza törenine katılan Sabri Sarıoğlu ve Hamit Altıntop, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile girdiği tartışma sonrası kırmızı kartla oyundan atılan Sabri, sarı-lacivertli file bekçisine tepkisini sürdürerek, şunları söyledi:
"Son dakikaydı. Olmaması gereken yerde sert bir müdahale yaptı. Ben de, 'Ne gerek var, niye böyle yapıyorsun?' diye gayet ılımlı bir şekilde söylerken, anneme ağza alınmayacak şekilde küfürler etti. Düşünün, o gün de Anneler Günü'ydü. Dışardaki bir insana yüz yüze bu kelimeleri kullansanız, Allah korusun cinayet bile çıkabilir. Ben de çok sinirlerdim ve kendimi tutamadım. Verdiğim görüntülerden ötürü özür dilerim. Kırmızı kart görüp takımımı yalnız bıraktığım için arkadaşlarımdan özür diliyorum. Ama Volkan'ı da, benim küfür ettiğime dair yalan beyanlar verdiği için kınıyorum. En kısa zamanda düzeltmesini bekliyorum. Yoksa ben Volkan diye birini tanımıyorum."

Sahadan çıktığı esnada Fenerbahçeli futbolcu Meireles'in kendisine yönelik yaptığı ve medyaya yansıyan görüntünün hatırlatılması üzerine Sabri, "Bana da bir yemek sırasında mesajı geldi. O oyuncunu kendi karakter yapısı ve terbiyesizliğil" şeklinde görüş belirtti.

Burak Yıldırım için başsağlığı

Sabri Sarıoğlu, derbi maçın ardından bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım için başsağlığı diledi.
"Futbol terörü bir kez daha sahnedeydi" ifadesini kullanan Sabri, "Ölümün rengi ve takımı olmaz. Kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. İnşallah böyle şeyler tekrar yaşanmaz. Futbolcular olarak saha içinde bazen agresif, adrenalin dolu olabiliyoruz. Saha dışında taraftarların böyle hareketler yapmamaları gerekir. Bir insanın canını almak, kimse kimseye bunu yapamaz'' dedi.

Derbi için söylenecek bir şey yok

Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Hamit Altıntop, Fenerbahçe derbisinde yaşananlar için, "Söylenecek bir şey yok. Hedefimiz şampiyonluktu ve bunu aldık. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma amacımıza ulaştık. Son maçta futbol dışında her şey vardı. Onlar da bizim işimiz değil" diye konuştu.
Saha içinde sevinmelerinin yadırganmaması gerektiğini kaydeden milli futbolcu, "Farklı bir statta olsaydık da sevinirdik. Biz 10 aylık emeğimizi ağlayarak ya da üzülerek kutlayamayız. Derbilerde kazanmak tabii ki önemlidir ama benim ve kulüp için daha önemli olan, şampiyon olup seneye direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılmak" şeklinde konuştu.

Derbi maç öncesi Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırıları hatırlatan sarı-kırmızılı oyuncu, "Ülkemizde çok önemli bir olay meydana geldi. Hatay'da çok üzücü bir saldırı yaşandı. Biz ise sadece futbolla ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.