Piramit Haber

Demba Ba damga vurdu

Spor

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için spor haberlerini analiz eden Medya Takip Merkezi (MTM), Ağustos ayı raporunu açıkladı. Araştırmaya göre; ayın en çok konuşulan spor kulübü Galatasaray, ayın en çok konuşulan spor yöneticisi ise Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba olurken, ayın en çok haber olan futbolcusu da siyah - beyazlı ekibin yeni transferi Demba Ba oldu.

MTM’nin TYSD için yaptığı araştırmaya göre, Ağustos ayında en çok konuşulan spor kulübü Galatasaray oldu.

Arda’lı Atletico Madrid ile hazırlık maçı yapan Galatasaray, maçın gelirini Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışladı. Sarı kırmızılı ekip, yeni sezon öncesinin büyük karşılaşması Süper Kupa’da ezeli rakibi Fenerbahçe’ye penaltılarla yenilerek sezona kötü bir başlangıç yaptı.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaşanan kaza sonucu hayatını kaybeden foto muhabiri Erkan Koyuncu’nun ölüm haberi, basında Galatasaray ile ilgili sıkça yer alan haberler arasındaydı.
Ağustos ayında en çok konuşulan bir diğer spor kulübü ise Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım amaçlı düzenlenen üçlü turnuva ile Ağustos ayında konuşulan sarı – lacivertli kulüp, teknik direktör Ersun Yanal’ın istifa edip yerine İsmail Kartal’ın gelmesiyle spor gündemine damga vurdu.

Süper Kupa’da Galatasaray’ı penaltılarda yenen Fenerbahçe kupanın sahibi olurken, sahada yaşanan olaylarla da adından söz ettirdi. Araştırmada Fenerbahçe’yi Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri izledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.