Piramit Haber

Ceza 41 milyon, hedef 3 milyon

Spor

Maliye Bakanlığı'ndan dün akşam gelen bir yazı, Galatasaray'da şok etkisi yarattı. 2009 yılındaki loca ve kombine satışlarına düşük fatura kesilmesi nedeniyle kulübe 41 milyon Lira vergi cezası kesildi. Ancak Sarı-Kırmızılılar uzlaşma hakkını kullanıp, işi 3 milyon Lira'ya halletmeyi hedefliyor.

Galatasaray’a vergi cezası şoku...
Maliye Bakanlığı, Sarı Kırmızılılar’a dün akşam saatlerinde 41 milyon Lira fatura çıkardı. Karara gerekçe olarak, 2009 yılında satılan kombine ve locaların faturalarının düşük bedellerle kesilip, kalan paranın bağış adı altında alınması ve vergiden düşülmesi. Konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yer alan açıklama şöyle:
“Şirket’in 2009 Takvim Yılına ait hesapları “Damga Vergisi, Katma Değer Vergisi ve Kurumlar Vergisi Tevkifatı” kapsamında Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişleri tarafından incelenmiştir.

İlgili inceleme kapsamında tespit edilen bulguları ve bu bulgulara ilişkin Şirket’in beyanını içeren 11 Eylül 2014 ve 21 Kasım 2014 tarihli 3 adet Vergi İnceleme Tutanağı düzenlenmiştir.

Vergi İdaresi inceleme sonuçları toplamı olarak 20,8 milyon TL vergi aslı ve aynı tutarda vergi ziyaı tarh ettirmiştir.”

‘Daha önce de indirim sağlandı’
“Şirketimiz daha önceki yıllarda da benzeri vergi uyuşmazlıklarında inceleme aleyhine dava ve değerlendirmelerin önüne geçmiş ve söz konusu tutarlarda büyük indirimler sağlamıştır.

Yine inceleme sonuçları da yetkililerimiz ve uzmanlarımız tarafından halen bu bağlamda değerlendirilmektedir. Gereken çalışmalar tamamlandığında yetkili organlarımızın İdare ile uzlaşmaya ve/veya incelemeler aleyhine dava yoluna gidilmesi konularında alacağı kararlar ayrıca açıklanacaktır.”

Ocak'a kalsaydı sıfırlanacaktı

Galatasaray, açıklamada bahsedilen uyuşmazlığın giderilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı’yla uzlaşma yolu arayacak ve kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre taraflar 2-3 milyon Lira civarında bir para karşılığında anlaşma sağlayacak.

Bu arada Maliye’nin Ocak ayına kadar beklemesi halinde, konunun zaman aşımına uğrayacağı ve cezaların rafa kalma ihtimalinin bulunduğu bildirildi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.