Piramit Haber

Cavcav'dan stat yeri eleştirisi

Spor

Gençlerbirliği Başkanı şehirden 30 kilometre uzağa yapılması düşünülen stadyumla ilgili açıklamada bulundu...



ANKARA

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada stadyumun şehirde kalması gerektiğini ve kulüp olarak Ankara ve Ankaralılara yakın olmak istediklerini söyledi.

Yeni stadyumun şehirden uzak bir noktaya yapılmasının planlandığını basından öğrendiğini kaydeden İlhan Cavcav, ''Stadın şehir merkezinden 30 kilometre uzakta bir yere inşa edilmesi Ankara futboluna bir katkı sunmayacaktır. Ben futbolu 19 Mayıs'ın toprak dış sahalarında top oynayarak, tribünlerinde maç seyrederek sevdim. Şimdi stadyum söylendiği gibi şehir merkezinden 30 kilometre uzağa yapılırsa İstanbul'daki Olimpiyat Stadı'nda olduğu gibi insan sesi değil rüzgar sesi duyulur'' diye konuştu.

-''Zaten seyirci sorunumuz var''-

Sadece Gençlerbirliği'nin değil, çoğu Anadolu takımının maç günü hasılatının İstanbul takımlarıyla kıyaslanamayacak derecede az olduğunu söyleyen İlhan Cavcav, ''Zaten seyirci sorunumuz var'' ifadesini kullandı.

Kırmızı-siyahlı kulübün yaptığı çalışmalarla tribüne gelen seyirci sayısını son yıllarda az da olsa artırdığını dile getiren Cavcav, ''Ömrümün neredeyse 60 yılını stadyumlarda geçirdim. Seyircisiz futbol olmaz. Bu yüzden bütün yöneticilerimizden bir ricam var, futbolu şehirden uzaklaştırmasınlar'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.