Piramit Haber

Çapa'nın "veda" maçı

Spor

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Çapa, Bursasspor maçıyla başkent ekibinin başında son kez görev alacak...

ANKARA - Halil İbrahim Avşar

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa için 19 Mayıs Pazar günü Bursaspor ile yapılacak sezonun son karşılaşması ayrı önem taşıyor. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın önümüzdeki yıl birlikte çalışmayacaklarını açıkladığı 44 yaşındaki teknik adam, 19 Mayıs Stadı'nda kırmızı-siyahlı taraftarlara veda edecek. 

Belçika ve Hollanda liglerinde çeşitli takımları çalıştırdıktan sonra teknik direktörlük kariyerine Türkiye'de devam eden Çapa, 2007-2008 sezonunda Gençlerbirliği'nin başına geçti.

Başkent ekibiyle sadece 5 maça çıkabilen Çapa, 3 yenilgi yaşarken, birer galibiyet ve beraberlik elde etti. Çapa'nın kırmızı-siyahlı öğrencileri,Bursaspor'a 3-1, Gençlerbirliği Oftaş'a 2-1, Manisaspor'a 2-0 yenildi. Tek galibeyetini Çaykur Rizespor'a karşı alan genç teknik adam, 2-2 biten Ankaragücü maçıyla da Gençlerbirliği hanesine bir puanı yazdırdı. 

Gençlerbirliği yönetimi, 5 hafta da 4 puan toplayan Çapa ile yollarını ayırdı. 

Gençlerbirliği'nin 4 teknik direktör değiştirdiği sezonda, "5 haftalık Türkiye deneyimi" yaşayan gurbetçi teknik adam, 2010-2011 sezonunun devre arasında Kasımpaşa'nın yolunu tuttu.
Gençlerbirliği'ne ikinci gelişinde kendisini kanıtlayan Çapa, kırmızı-siyahlı kulübün başınd
a Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den üç puan almanın mutluluğunu yaşadı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.