Piramit Haber

Bütçe yetmedi milli takım gitmedi

Spor

Amerikan bilardoda 5 etap sonucunda belirlenen milli takım, bütçe olmadığı için Avrupa Şampiyonası'na gidemedi...

ANKARA - Musa Samur

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye Bilardo Federasyonu, Amerikan Bilardo Milli Takımını belirmek üzere Ankara, Antalya, Konya ve İstanbul'da Türkiye Şampiyonası'nın ilk 4 etabını yaptı. Toplam 106 sporcunun katıldığı müsabakalar sonunda 16 bilardocu, Eskişehir'de düzenlenen final etabına katılma hakkını elde etti.

Eskişehir'de yapılan final etabı sonucunda erkeklerde Onur Yıldırım, Sami Erkan Köylü, Ufuk Kıcıkoğlu ve Ferdi Özdemir, kadınlarda ise Eylül Kibaroğlu ile Sinem Kökten Amerikan Bilardo Milli Takımını oluşturdu.

Federasyon, Türkiye Şampiyonası'nın ardından başarılı olarak milli takım kadrosunu oluşturan sporcuların ismini, 9-21 Nisan 2013 tarihlerinde Slovenya'da düzenlenecek Amerikan Bilardo Avrupa Şampiyonası'na katılacaklar olarak duyurdu ve EPBF'ye (Avrupa Cepli Bilardolar Federasyonu) bildirdi. 

Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek bilardocular vakit geçirmeden şampiyona için antrenmanlara başladı, hatta tişört, flama, pankart yaptırma gibi hazırlıklar da yapıldı. Ancak, şampiyonanın başlamasına sadece 10 gün kala, bilardoculara federasyon tarafından "gerekli kaynak bulunamadığı için sizi gönderemiyoruz, ancak kendi imkanlarınızla gidebilirsiniz" denildi. Bilardocular ise bazı arkadaşlarının ekonomik durumlarının iyi olmaması sebebiyle şampiyonaya bu şekilde katılmayı kabul etmedi.

Bu gelişmelerin ardından Avrupa şampiyonlukları bulunan sporculardan oluşan milli takım, Slovenya'da devam eden şampiyonada Türkiye'yi temsil edemedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.