Piramit Haber

Burak Yılmaz Zenit yolcusu

Spor

Galatasaray'da Burak Yılmaz Muamması

Piramit Haber/Mekin İSTAY

Geçtiğimiz Pazar günü oynanan Beşiktaş derbisinde forma giymemesi ile ilgili çeşitli söylentiler dolaşan golcü futbolcu Burak Yılmaz için son olarak Rusya'nın Zenit takımına 12 milyon Euroya transfer olduğu söylentisi çıktı. 

 Sezon başında birçok Avrupa kulübünün ve Rus ekiplerinin takibinde olan golcü futbolcu için görüşmeler İnter’den alınan Sneijder’in transferi esnasında başladı. Beş milyon Euro bonservis bedeli karşılığı Trabzonspor’dan transfer edilen başarılı forvet, yarım devre içinde Cim Bom’a ciddi gelir getirdi.

Çin’in Shanghai Shenhua takımından Didier Drogba’nın da alınmasıyla forvet hattı kalabalıklaşan Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim’in onayıyla Burak’ın gitmesine izin verildi. Böylelikle hem kadro yapısının korunması hem de ara transfer döneminde alınan futbolcuların maliyetlerinin karşılanması amaçlandı. Deneyimli taktisyen, Umut Bulut, Johan Elmander ve Didier Drogba’nın bulunduğu ileri uçta yaşanabilecek sıkıntıyı da kârlı şekilde çözdü.

Yapılan görüşmelerin olumlu neticelenmesiyle birlikte Burak Yılmaz’ın şu an için resmi olmasa bile fiilen Cim Bom’la ilişiğinin kesildiği Beşiktaş derbisinde belli oldu. Terim, yol ayrımındaki talebesinin sakatlanmasından endişe duyduğu için maçta oynatmadı. Yönetimin bugün ya da yarın bu bilgiyi kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.