Piramit Haber

Bronz ''gümüş'' oluyor

Spor

Milli çekiççi Eşref Apak, Atina-2004'te doping yaptığı kesinleşen Ivan Tsikhon'un gümüş madalyasının yeni sahibi olacak.


ANKARA - Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Atina-2004'de doping yaptığı kesinleşen 4 atletin madalyasını geri istedi.

Çekiç atmada gümüş madalya kazanan Belarus Tsikhon'un da aralarında bulunduğu atletlerin oyunlardan diskalifiye edildiğini duyuran IOC, ilgili ülkelerin olimpiyat komitelerinden, en kısa sürede atletlerin madalyalarını ve derecelerini geri göndermesini talep etti.

Türkiye Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IOC'nin kendilerine resmi yazı göndererek, Apak'ın bronz madalyasını geri isteyeceğini belirtti. Belarus Milli Olimpiyat Komitesi'nden de Tsikhon'un gümüş madalyasının isteneceğini ifade eden Gündoğan, ''IOC, Belarus'tan geri aldığı madalyayı bize gönderecek. Yazışmalar da hesap edildiğinde, süreç en az 15 günü bulur'' dedi.

Apak, daha önce de Macar Adrian Annus'un altın madalyasını geri vermesi üzerine, dördüncü bitirdiği yarışmada bronz madalyaya yükselmişti. Tsikhon'un da madalyasını iade etmesiyle, milli çekiççi iki basamak yükselmiş olacak. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.