Piramit Haber

Boksta kadınlar dünya 3.’sü

Spor

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nın son gününde ringe çıkan Türk sporculardan Ayşe Taş (54), Elif Güneri (81) ve Emine Bozduman (+81) dünya 3.'sü oldu.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nın son gününde ringe çıkan Türk sporculardan Ayşe Taş (54), Elif Güneri (81) ve Emine Bozduman (+81) dünya 3.’sü oldu. Üç sporcumuz da yarı finalde rakiplerine yenilerek bronz madalya da kaldı.
Oynanan müsabakalarda +81 kiloda mücadelen eden Emine Bozduman Amerikalı rakibi Krystal Dixon u 3-0, Elif Güneri 81 kiloda Macar sporcu Petra Szatmeri’yi 3-0, 54 kilodaysa Ayşe Taş rakibini 3-0 yenerek yarı finale ismini yazdıran sporcularımız oldular.

Güney Kore’nin ada şehri Jeju’da Ulusulararası Boks Federasyonu (AIBA)’nun düzenlediği Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası’nda mücadele eden sporcularımızdan 3’ü isimlerini yarı finale yazırdı. Kurallar gereği yarı finale çıkan her sporcu en az bronz madalya alarak ülkelerine dönecek.
Dün oynanan maçlardaysa +81 kiloda Emine Bozduman Amerikalı rakibi Krystal Dixon’u 3-0 la geçerek adını yarı finale yazdırdı.81 kiloda ringe çıkan Elif Güneri de Macar rakibi Petra Szatmari’yi 3-0’lık skorla geçerek yarı finale çıkan bir başka boksörümüz oldu. Milli boksörümüz Ayşe Taş da rakibini 3-0 lık skorla geçmeyi başararak yarı finalist oldu.
Milli Boksörlerimizden Elif Nur Coşkun 51 kiloda Amerikalı rakibi Marlen Esparza’ya 2-0 yenilerek çeyrek finale kadar yükseldiği şampiyonaya veda etti. Mücadeleye veda eden bir başka isim ise 69 kiloda ringe çıkan Gülizar Kara oldu. Milli sporcumuz Gülizar Kara rakibi Atheyna Bylon’a 3-0 yenilerek çeyrek finalde havlu atmış oldu.
3 sporcumuzun yarı finale çıktığı şampiyonada bir sonraki maçlar 23 Kasım 2014 tarihinde oynanacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.