Piramit Haber

"Bizim kızlar ragbi oynuyor"

Spor

Yeni Zelanda, Avustralya, İngiltere, olmak üzere pek çok ülkede oynanan, futbol ve kriketten sonra en çok seyircisi olduğu belirtilen ragbi, Türkiye'de erkek takımlarının yanı sıra 9 kadın takımı ile dikkat çekiyor

ANKARA - Mehtap Yılmaz 

Yeni Zelanda, Avustralya, İngiltere, Fransa, İrlanda, İskoçya, Galler ve Güney Afrika gibi ülkelerde oynanan, futbol ve kriketten sonra en çok seyircisi olduğu belirtilen ragbi, ülkemizde de erkek takımlarının yanı sıra 9 kadın takımı ile dikkat çekiyor.

Türkiye'de 15 erkek, 9 kadın ragbi takımı bulunuyor. Bunlardan biri de Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan Kadın Ragbi Takımı. AA ekibi, üniversite kampüsü içerisinde yer alan statta antrenman yapan kadın ragbi takımının çalışmalarını görüntüledi. 

18-25 yaş arasında ragbi takımı oyuncuları, kadın olmanın gereklerini de ihmal etmeden antrenmana hazırlanıyorlar. Kramponlarını ojeli parmaklarıyla bağlayan sporcular, saçlarını toplayıp, aynada son kez kendilerine çeki düzen verdikten sonra sahaya çıkıyorlar. Antrenmana çıkan kızların gözlerinden yaptıkları sporun verdiği hırs okunuyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.