Piramit Haber

Bizi bataklığın içine sokamazlar

Spor

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye sert cevap: Galatasaray’ın adını, ‘paralel’ sözcüğüyle birlikte anmaya tevessül etmek kimsenin haddine değildir

 Galatasaray, derbi maçın ardından F.Bahçe'nin yaptığı açıklamaya bir gün gecikmeli de olsa yanıt verdi. "Uyarıyoruz" başlığı altında yapılan açıklamada, "Galatasaray'ın galibiyetiyle sonuçlanan derbi karşılaşmasından sonra yaptığımız açıklamaya, asıl muhatabı olan federasyon yerine F.Bahçe Kulübü'nün cevap vermesi son derece dikkat çekicidir" denildi. Maç içerisinde yaşananlara cevap verme gereği duymadıklarını belirten sarı-kırmızılı kulüp, Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamanın içinde geçen 'PARALEL' sözcüğüne ise sert tepki gösterdi. Bu ifadenin Türk sporunun geleceği açısından son derece vahim ve tehlikeli olduğunu belirten Galatasaray, "Kulübümüze yönelik bir algı yaratma çabasına kesinlikle izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı. 
Fikri hür, vicdanı hür 


Galatasaray'ın siyasal görüş, parti ve her türlü yapılanmaların uzağında kalmaya özen gösterdiği vurgulanan açıklamada şu ifadeler de yer aldı: 
Galatasaray kültürü, başkalarının yolunu izleyen değil, herkesin onun yolunu izlediği bir büyük okuldur. Galatasaray'ın, başka grupların, toplulukların yol göstericiliğine ihtiyacı yoktur. Tevfik Fikret'in 'Fikri hür, vicdanı hür' ilkesi, Galatasaray'ın sahip olduğu ve izlediği yegane ışıktır.
Hayal bile edemezler.
Spor alanlarında da öncülük misyonunu üstlenen Galatasaray, başkalarının hayal bile edemeyeceği zaferlerle, doğudan batıya, yediden yetmişe, bütün bir ülkenin gururu olmuştur. Asılsız ithamlarla, bu gerçeği gölgelemeye kimsenin gücü yetmez. 

Üstü kapalı söylemlerle, Galatasaray'ın adını, son dönemde ne anlama geldiği bilinen 'paralel' sözcüğüyle birlikte anmaya tevessül etmek kimsenin haddine değildir. Galatasaray'ı böyle bir töhmet altında bırakmaya çalışanlar, bundan böyle, her platformda gereken cevabı alacaklardır. 
Kendileri, uluslararası bütün yargı organlarınca mahkum edilmiş şike sürecinin içinden, 'paralel' mazeretini kullanarak sıyrılacaklarını düşünebilirler. Başka çareleri kalmamış olabilir. Ancak, Galatasaray'ı kendi bataklıklarına çekemezler, sözünü ettikleri paralel yapılarla yan yana gösteremezler. Buna izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Galatasaray'ın ne paralel yapılarla, ne de bu tartışmalarla hiçbir ilişkisi olmaz, olmamıştır, olmayacaktır. 
Türk sporunu, kendi kısa vadeli çıkar hesapları uğruna, bu tür tartışmaların içine çekmeye çalışmak herkes açısından son derece tehlikeli bir oyundur ve çok büyük bir aymazlıktır.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.