Piramit Haber

''Bir yıl men, usule uymadı''

Spor

Yasaklı madde kullanan milli atletler Ali Ekber Kayaş ile Nilgün Öztürk'e verilen ceza usule uygun bulunmadı..


ANKARA - İlknur Çetinbaş

Yasaklı madde kullandıkları tespit edilen milli atletler Ali Ekber Kayaş ile Nilgün Öztürk'e ceza verilmeyince Tahkim Kurulu'na giden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Komisyonu, Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu'nun verdiği bir yıllık men cezasını da usule uygun bulmadı. Komisyon yeniden Tahkim Kurulu'na gitmeye hazırlanıyor.
Tahkim Kurulu'ndan alınan bilgiye göre, TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu, TAF Disiplin Kurulu'nun, geçen yıl Mayıs ayında İzmir'de yapılan Süper Lig ve Birinci Lig 1. kademe yarışlarında numune alınan ve örneklerinde yasaklı madde tespit edilen iki sporcuya gerekli cezai işlemi yapmadığı gerekçesiyle, Tahkim Kurulu'na gitti. Kurul, söz konusu başvuruyu haklı bularak, TAF Disiplin Kurulu'nun gerekli işlemleri yapması konusunda 13 Aralık 2012'de karar aldı ve bunu federasyona bildirdi.
Bunun üzerine Ali Ekber Kayaş ile Nilgün Öztürk'e birer yıl müsabakalardan men cezası verildi, ancak komisyon bir yıl cezayı usule uygun bulmadı.
TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu Başkanı Türker Arslan, bir yıllık men cezasının usule uygun olmadığını belirterek, ''Yeniden Tahkim Kurulu'na gideceğiz'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.