Piramit Haber

Bir devrin sonu!

Spor

Dünya futboluna damgasını vuran ve son 3 büyük kupayı da müzesine götüren İspanya'nın turnuvaya veda etmesi herkesi şok etti. En dikkat çekici yorumu ise İniesta yaptı: Takımımızın ana sorunu, başarıya aç olmamasıydı

Son Dünya Kupası’nın sahibi İspanya, favori gösterildiği Brezilya’dan üst üste aldığı şok iki yenilgiyle ayrılıp eve dönecek! B Grubu’nda Hollanda’ya 5-1’lik skorla mağlup olan Boğalar, Şili’ye de 2-0’la boyun eğip, turnuvanın dışında kaldı.
Sırasıyla Euro 2008’i, 2010 Dünya Kupası’nı ve son olarak da Euro 2012’yi kazanan Boğalar, Brezilya’da hiçbir varlık gösteremedi ve elenmekten kurtulamadı.

Kupayı kazandıktan sonra finallerdeki iki maçını da kaybeden ilk ekip olan İspanyollar’da istifası gündeme gelen teknik direktör Vicente Del Bosque, “Kupaya çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorduk.

Ancak bazı şeylerin eksik olduğunu göremedik. Şu an bir karar almak yersiz. Ne yapacağımıza sonra karar veririz” dedi. Her iki yenilgide de yaptığı hatalarla başrolü oynayan kaleci İker Casillas, “Halkımızdan özür diliyoruz.

Biliyorlar ki bu maçta elimizden geleni yaptık, ama olmadı. Çok üzgünüz. Bir faciaydı ve bunu kabullenmek zorundayız. Milli formayla son maçım mı bilmiyorum” diye konuştu.

‘En büyük hata oyuncularda’
Takımın tecrübeli savunma oyuncularından Sergio Ramos, “Birini bu başarısızlıktan sorumlu tutmak yanlış olur.

Hepimizin, özellikle de oyuncuların hatası büyük. En kısa zamanda ayağa kalkmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Xabi Alonso, “Zihinsel anlamda iyi hazırlanmadığımız açıkça görüldü”
derken, Barcelona’da bu sezon benzer bir çöküş yaşayan Andres İniesta, “Takımın ana sorunu, başarıya aç olmamasıydı. Çok koştuk ve mücadele ettik ama, bunları hırsla yapamadık” yorumunu yaptı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.