Piramit Haber

Binicimiz var ama atımız yok

Spor

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Çapa, Türkiye'nin binicilik sporu açısından istenilen seviyede olmadığını söyledi...


ADANA

Adana Atlıspor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa'nın, Adana'da düzenlenen federasyon yönetim kurulu toplantısında, binicilik sporuyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

500 milyon nüfusa sahip Avrupa'da yaklaşık 25 milyon kişinin binicilikten ekmek yediğine dikkati çeken Çapa, ''Dolayısıyla orada daha başka imkanlar var. Sponsorlar, yetiştiricilik var. Almanya, Hollanda, Fransa ve İrlanda gibi çok büyük at yetiştiricisi ülkeler var. Yetiştirilen atlar o kadar değerli ki, kriz dönemlerinde dahi inanılmaz fiyatlara satılıyor. Bizim binicimiz var ama atımız yok'' ifadeleri kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile bir araya gelip bu konuda görüştüklerini anlatan Çapa, ''3-4 yıllık zaman diliminin ardından Türk spor atları, açık arttırmalardaki yerini alacağı gibi kalitesi ile de öne çıkacak'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.