Piramit Haber

Beşiktaş potada 'siftah' peşinde

Spor

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda yarın karşılaşacağı Fenerbahçe Ülker karşısında ilk galibiyetini almak istiyor..


İSTANBUL - Ercan Doğan

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 7. hafta maçında yarın Fenerbahçe Ülker'e konuk olacak Beşiktaş'ta başantrenör Erman Kunter, AA muhabirinin yarınki maçla ilgili sorularını yanıtladı.

Kunter, hedeflerinin Fenerbahçe Ülker'i mağlup etmek olduğunu anlatarak, şunları söyledi:
''Rakibimize bu sezon iki kere yenildik. Bu iki mücadelede 30 dakika başa baş mücadele ettik. Bazı bölümlerde kontrol bizdeydi. Son 10 dakika sıkıntılar yaşıyoruz. Onu aşmaya çalışıyoruz. Genellikle kaybettiğimiz maçlarda bunu yaşadık. Bu anlamda önce kendimizi tenkit etmemiz lazım. Belki sahaya çıkardığımız oyuncular doğru değildi. Bunu göz önüne almamız lazım. Çalışmamız gereken bazı şeyleri sahada düzeltmeye çalışıyoruz. Bu zor bir şeydir. Bunları antrenman yaparak düzeltmek lazım. Bu hafta iyi çalıştık. Avrupa Ligi'nde fazla şansımız yok. Şansımızın devam etmesi için Fenerbahçe Ülker'i yenmemiz lazım. Ardından deplasmanda Khimki'yi mağlup etmeliyiz.''

THY Avrupa Ligi Top 16 turunda henüz galibiyet alamamalarına rağmen umutlarını kaybetmediklerini belirten siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, ''Olmayacak şeyler değil. Grubun ikinci yarısında 4 maçı sahamızda oynayacağız. 5-6 galibiyete ulaşırsak 4. takım olarak gruptan çıkabiliriz. Matematik bitmeden karar vermemek lazım'' diye konuştu.

Moral için bir galibiyete ihtiyaç duyduklarını kaydeden Erman Kunter, ''Bir galibiyet çok şey değiştirebilir. Mühim olan son dönemde ne yapacağınız. Ritmini bulan takımlar sonuna kadar giderler. Hatta şampiyonluğa bile ulaşabilirler. Bir galibiyet moral olarak herkesi pozitif etkileyecektir'' ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.