Piramit Haber

Beşiktaş fırsat tepti

Spor

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesi 2-2 beraberlikle tamamlandı.

İSTANBUL 

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk eden Beşiktaş, rakibiyle 2-2 berabere kalınca liderlik şansını değerlendiremedi.

22. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Holmen ile 1-0 öne geçti. Webo'nun pasıyla ceza alanına giren Holmen, penaltı noktası üzerinden plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. 
28. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ çaprazda topu alan Holosko'nun sert şutunu Eduardo kornere çeldi. Oğuzhan'ın sağ taraftan kullandığı korner atışı sonrasında arka direkte kafayı Sivok vurdu. Kale çizgisinde konuk takım oyuncularının müdahalesi yetersiz kaldı ve top ağlara gitti: 1-1.
Kalan sürede iki takım da önemli pozisyon üretemedi ve mücadelenin ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

57. dakikada Beşiktaş, ikinci golü buldu. Almeida kendisine gelen topu, topuk pasıyla ceza sahası içine hareketlenen Olcay ile buluşturdu. Bu oyuncu, sol çaprazdan düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.

65. dakikada, 5 dakika önce oyuna giren Doka skoru eşitleyen golü kaydetti. Orta sahada topla buluşan Doka, yaklaşık 30 metre topu sürdükten sonra ceza yayı üzerinden sert bir şut çıkarttı. Savunmada Sivok'a çarpan top, kaleci McGregor'u da yanıltarak, ağlarla buluştu: 2-2.

90. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda, arka direkte müsait durumdaki Emre'nin kafa vuruşunda top farklı şekilde dışarı çıktı.

Karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı.

Bu arada Siyah-beyazlı ekip, elde ettiği beraberlikle ligdeki yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı.

Maçın ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba,, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, elde ettikleri tempoyu lige verilen aradan dolayı devam ettirmenin zor olduğunu belirterek, ''Uzun bir ara varsa tempoyu, ritmi yakalamak ve oyuncuları konsantre etmek zor. Bölüm bölüm iyi oynadık. Bölüm bölüm iyi pozisyonlar bulduk. Bölüm bölümse konsantrasyonu kaybettik. 2-1 öne geçtik. Sonrasında şans faktörü ortaya çıktı. Sivok'un sırtına çarpan top gol olmasa farklı şeyler konuşur olurduk'' dedi.

Samet Aybaba, Galatasaray ile gelecek hafta oynayacakları derbi maçıyla ilgili olarak, ''Galatasaray derbisi bu maç kadar önemli. Bugün kazansaydık lider olacaktık. Galatasaray maçı da liderlik için fırsat olacak. Derbi maçı zor bir maç. Yarından sonra çalışmaya başlayıp analizlerimizi yapacağız. Gelecek hafta kazanmak için elimizden geleni yapacağız'' değerlendirmesinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.