Piramit Haber

Beşiktaş Başkanını Seçiyor

Spor

Beşiktaş'ın yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği kongrede oy verme işlemi başladı. Fikret Orman ve Serdal Adalı başkan olabilmek için yarışıyor

 İSTANBUL
Beşiktaş Kulübü'nün yeni başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği olağan seçimli genel kurul toplantısında oy verme işlemi başladı.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, aidatını yatıran 11 bin 500 üye, 20 sandıkta oy kullanabilecek. 

Oy verme işlemi saat 17.00'de bitecek, daha sonra sayım işlemleri başlayacak ve çıkacak sonuca göre Beşiktaş Kulübü'nün başkanı belli olacak. 

2 başkan adayı
Siyah-beyazlı kulübün olağan seçimli genel kurulunda iki başkan adayı yarışıyor.

Kongrede üyeler, Fikret Orman ve Serdal Adalı'dan birini kulübün başkanlığına seçecek.

Geçtiğimiz günlerde renklerini belirleyen adaylardan Fikret Orman, kongrede açık mavi, Serdal Adalı ise beyaz oy pusulasını kullanacak.

Yönetim kurulu aday listeleri
Başkan adaylarının yönetim kurulu aday listeleri şöyle:

Fikret Orman:

Asil üyeler: Ahmet Nur Çebi, Ahmet Kavalcı, Umut Güner, Deniz Atalay, Yalçın Kaya Yılmaz, Melih Sami Esen, Metin Albayrak, Ahmet Ürkmezgil, Faik Akdil, Erdal Torunoğulları.

Yedek üyeler: Erdal Karacan, Berkan Gocay, Emre Kocadağ, Hakan Özköse ve Ahmet Mete Vardar.

Serdal Adalı: 

Asil üyeler: Murat Aksu, Mekki Başak, Nafi Güral, Mehmet Murat Akdoğan, Ali Vural Ak, Merdan Araz, Adem Yılmaz, Doğan Küçükemre, Uğur Fora, Melih Aydoğdu

Yedek üyeler: Mehtap Mutluşah Ferah, Süleyman Eren, Cem Sert, Ahmet Kocaadam ve Arslan Selim Yeğen. 

Direniyorum

Oy kullanma işlemi öncesi üyelere hitap eden başkan adayı Serdal Adalı, iki haftadır düzenlediği toplantılarda projelerini anlattığını, neler yapabileceğini siyah-beyazlı camianın iyi bildiğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nde daha önce 17 ay yöneticilik yaptığını hatırlatan Adalı, "Aklımın erdiği ilk günden beri bu asil renklere gönül veren bir kardeşiniz olarak 17 ay sizlere hizmet etme şerefine nail oldum. Bu kadar kısa olmasına rağmen beni en iyi sizler anladınız ve her yerde bana sahip çıkıp bağrınıza basarak gururlandırıp, onurlandırdınız. Ben de sizlerin güvenine layık olabilmek ve Beşiktaşımızın en iyi yerde olabilmesi için elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım" diye konuştu.

Serdal Adalı, kulüp yöneticiliği sırasında başına talihsiz bir olayın geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İlk günden bugüne bizlerin ve Beşiktaş'ın bu işle alakası olmadığını, bizim için Beşiktaşımızın şerefinin kutsal olduğunu her yerde söyledim. Özgürlüğümüzün kısıtlandığı her gün Beşiktaş'la yattım, Beşiktaş'la uyandım. Yine özgürlüğümün kısıtlı olduğu her gün dışarıdan sizlerden gelen destek mektuplarıyla anamdan, karımdan, çocuklarımdan, hepsinden önemlisi Beşiktaşımdan ayrı kalmanın acısını hissetmemeye çalıştım. Beşiktaş sevdasına yakışır şekilde hep dik durdum. Direndim ve bugün de dik duruyor, direniyorum."

Üyeler oy kullanmak için acele etti
Beşiktaş'ta seçimli genel kurul toplantısı yaklaşık 45 dakikalık gecikmeyle başladı.

Genel kurulda, önce Kongre Divan Kurulu belirlendi. Başkan adayları Fikret Orman ve Serdal Adalı'nın verdiği önergeyle, Uluç Gürkan, Kongre Divan Başkanlığı'na oy birliği ile seçildi. 

Bazı üyeler, kongre başlamadan oy verme bölümlerinde sıraya girdi. Bunun üzerine Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kongrenin henüz başlamadığını ve üyelerin tribündeki yerlerini almaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Ancak tüm uyarılara rağmen, üyeler yerlerini terk etmedi.

Seba mesaj yolladı

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, kongreye mesaj göndererek, iki başkan adayına da başarılar diledi.

Mesaj okunurken, üyeler Seba'yı uzun süre alkışladı.

Üyeler için servis hizmeti

Olağan seçimli genel kurula katılmak isteyen üyelere İstanbul'un çeşitli yerlerinden servisler kaldırıldı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.