Piramit Haber

''Belki de Türk olacağım''

Spor

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera, ''Belki 10, 15 sene daha Türkiye'de kalacağım. Belki de Türk olacağım'' dedi.

İSTANBUL

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takıma transfer olmasının başlarda sorgulandığını, ancak kendisinin kararında yanılmadığını ve doğru tercih yaptığını gördüğünü söyledi.

Galatasaray'a transferiyle kariyerinde geri adım attığı yönünde yorumların yapıldığını belirten Muslera, kendisinin ise kararında yanılmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''İtalya'dan sonra Türkiye'ye gitmemin kariyerim için geri adım olup olmadığı sorgulandı. Ben hiçbir zaman öyle düşünmedim. Galatasaray benim gözümde, sürekli Avrupa'da olan, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan, kendi liginde her zaman şampiyonluk için mücadele eden bir kulüptü. O yüzden Galatasaray'ın kendi adıma önemli bir adım olacağını bilerek hareket ettim. Buradaki ilk yılımda ilk lig şampiyonluğumu yaşadım, sezonun tamamı çok özeldi, benim hayatımda da çok başka bir yerde duracak. TFF Süper Kupa şampiyonu olduk. Şimdi de Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorum. Hiç yanılmadığımı, doğru karar verdiğimi görüyorum.''

''Belki de Türk olacağım''

Geçmişte futbolu Uruguay'da bırakmak istediğini açıkladığının hatırlatılması üzerine 26 yaşındaki Muslera, bununla alakalı konuşmak için erken olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
''O zaman yaptığım röportajda futbolu Uruguay'da bırakmak istediğimi söylemiş olabilirim ama bu, sadece düşünmek ve hayal etmek ile alakalı. Belki 10, 15 sene daha Türkiye'de kalacağım. Belki de Türk olacağım. Bunu kimse bilemez.''

''Terim bize baba gibi yaklaşıyor''

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile çalışmayı ''Büyük bir ayrıcalık'' olarak nitelendiren Muslera, Terim'in inanılmaz karakterli ve futbolu oldukça iyi bilen bir insan olduğunu söyledi.
Deneyimli teknik adamın kendilerine sadece teknik direktör olarak değil, yeri geldiğinde bir baba gibi yaklaştığını vurgulayan Uruguaylı kaleci, ''Fatih Terim, bizimle bire bir konuşmayı çok seven, bize her zaman olumlu yaklaşan biri. Türk futbolu için yaptıkları ortada. Onunla çalışmak, benim için büyük bir deneyim'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.