Piramit Haber

Başarıyı yabancılarda arıyorlar

Spor

Yüzmeden boksa, voleyboldan atletizme, Türk Milli Takımları hedeflerine yabancı antrenörlerle ulaşmaya çalışıyor...


ANKARA - Halil İbrahim Avşar

Türkiye'de yüzmeden boksa, voleyboldan atletizme birçok branşta Türk Milli Takımları başarıyı yabancı antrenörlerde arıyor. 

(A) Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası'na Abdullah Avcı yönetiminde hazırlansa da diğer branşlarda yabancı antrenörler dikkati çekiyor.

Yüzme Federasyonu, 2016 Rio Olimpiyatları'ndan madalya ile dönmek için ABD'li olimpiyat şampiyonu ve rekortmen yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman'ı görüşmelerde bulunmak için Türkiye'ye getirirken, 16 federasyon milli takımı yabancı antrenörlere emanet etti.

Londra Olimpiyatları'ndan bir altın bir de gümüş madalya ile dönen Atletizm Federasyonu'nun yanı sıra, buz hokeyi ve kayak gibi kış sporları da teknik kadrolarında yabancı isimlere yer veriyor. 

Kayak, başarıyı yabancılarda arayan federasyonlar arasında 7 antrenörle ilk sırada bulunuyor. Bu federasyonu, 4'er yabancı antrenörle satranç ve cimnastik takip ediyor. 

Judo Federasyonu ise yerli antrenörler ve sporcuların gelişimini sağlamak için Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Spor Direktörü Daniel Lascau ile seminer vermesi için anlaşırken, Triatlon Federasyonu da İtalya Milli Takımı Antrenörü Andrea Gabba'yı teknik koordinatör olarak görevlendirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.