Piramit Haber

Balkanlar'ın ''En iyisi'' Alptekin

Spor

Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, Balkan Atletizms Federasyonları Birliği'nce ''Yılın Atleti'' seçildi

ANKARA - Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, kendisinin de asbaşkanlığını yürüttüğü ABAF'ın, bayanlar 1500 metrede olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in, birliğe üye 12 ülkenin oylarıyla Balkanlar'da ''Yılın En İyi Bayan Atleti'' seçildiğini, aynı branşta olimpiyat ikincisi olan Gamze Bulut'un da Balkanlar'da ''Yılın Yükselen Yıldızı'' ödülüne değer bulunduğunu söyledi. 

Milli ciritçi Fatih Avan'ın da geçen yıl Balkanlar'da ''Yılın En İyi Erkek Atleti'' seçildiğini hatırlatan Mehmet Terzi, ''İki yıl üst üste Türk sporcuların bu ödüle layık bulunması, Türk atletizmi açısından memnun edici gelişmeler. Bu yıl iki ödülü birden Türk atletlerin alması oldukça sevindirici. Ayın 28'inde sporcularımızla birlikte ödülleri almaya Sırbistan'a gideceğiz'' dedi.

Avrupa şampiyonu rekortmen atlet Elvan Abeylegesse'nin de Avrupa Atletizm Birliği'nin (EAA) her ay düzenlediği oylama sonucunda, geçen hafta Ekim ayının en başarılı bayan atleti seçildiğini hatırlatan Terzi, ''Bunlar bizi gururlandırıyor'' ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.