Piramit Haber

Bakan Kılıç: Hentbol net, açık, berrak hedeflere doğru yol almlaı

Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Suta Kılıç, hentbolun lisanslı sporcu sayısının ve kulüplerin artırılması noktasında önüne hedefler koyması gerektiğini söyledi. Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Spor Salonu açılışı Gençlik ve Spor Bakanı...

Gençlik ve Spor Bakanı Suta Kılıç, hentbolun lisanslı sporcu sayısının ve kulüplerin artırılması noktasında önüne hedefler koyması gerektiğini söyledi.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Spor Salonu açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa katılmak üzere Çankaya İlçesi’nde yapımı tamamlanan tesise gelen Bakan Kılıç’ı ellerinde Türk Bayrakları ile yüzlerce minik hentbol sever karşıladı. Çocuklarla selamlaşan Bakan Kılıç, açılış öncesi Seğmen Grubu’nun gösterisini izledi.

Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suta Kılıç, hentbolun her Sahabet anlamda Türk milletini, bayrağını ve gençliğini en iyi manada temsil eden branşlar arasında yerini alması temennisinde bulundu. Yakın anlamda ilk hedeflerinin Mersin’de düzenlenecek 2013 Akdeniz Oyunlar olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Akabinde Avrupa ve dünya şampiyonaları hedefiyle hentbol branşı seyrine devam etmeli. Lisanslı sporcu sayısı ve kulüplerin artırılması noktasında önümüze hedefler koymalıyız. Net, açık ve berrak hedeflerle hedefimize doğru yol almalıyız." dedi.

Açılışı yapılan tesisin uzun yıllar Türk Hentbol’una hizmet edeceğini dile getiren Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu ise, bu salonda olimpiyatlarda yarışacak sporcuların yetişeceğini en önemli hedeflerinin ise 2016 olimpiyat oyunlarına katılmak olduğunu söyledi.

Federasyon Başkanı Eyüpoğlu tarafından bakana günün anısına sunulan plaketin ardından, yeni salonun kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.