Piramit Haber

Avrupa Ligi kolay değil

Spor

Fenerbahçe Ülker'in ABD'li oyuncusu Mike Batiste, ''biz THY Avrupa Ligi'nde şampiyon olacağız' dersek yanlış olur'' dedi.

İSTANBUL - Alim Tunçay

Fenerbahçe Ülker'in ABD'li oyuncusu Mike Batiste, bu hafta başlayacak THY Avrupa Ligi'nde şampiyon olmanın kolay bir şey olmadığını, bu hedef için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.
Batiste, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Ülker'in adım adım güçlenmeye çalıştığını vurgulayarak, ''Çok ileriye bakmamak, her maçı teker teker düşünmek lazım. Şu anda kalkıp 'biz THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'de şampiyon Betlike olacağız' dersek yanlış olur. Çünkü bu çok büyük bir hedef. Bunun için çok çalışmak gerekiyor. Bizim de zaten amacımız bu'' dedi.
THY Avrupa Ligi'nde Panathinaikos ile 3 kez şampiyonluk yaşayan Mike Batiste, Türk takımlarının THY Avrupa Ligi'nde son yıllarda neden başarılı olamadıkları konusunda yorum yapamayacağını belirterek, ''Ama CSKA Moskova, Barcelona, Panathinaikos gibi takımlar uzun seneler aynı kadrolarla mücadele ediyor. Herkes birbirini tanıyor, birbirine güveniyor. Ben Panathinaikos'da 9 yıl oynadım. Birimizin eksiğini diğeri tamamlıyordu. Çok değişim olmadığı için takım güçlü oluyordu. Bu yüzden başarılı oluyorduk'' diye konuştu.

-''Taraftarımız bizden en iyisini bekleyebilir''-

ABD'li oyuncu, çok yeni bir takım olduklarını, bu yüzden biraz zamana ihtiyaçları olduğunu kaydetti.
''Taraftarlarımız bizden en iyisini bekleyebilirler'' diyen Batiste, şöyle devam etti:
''Her ne kadar yeni bir takım olsak da en iyisini sahaya yansıtacağız. Birbirimize alışmamız tabii ki biraz vakit alacak. Çok yeni bir takımız. Bunun için biraz zamana ihtiyacımız var. Hücum ve savunma setleri açısından da eksiklerimiz var. Birkaç set daha eklemek lazım. Bu şekilde çok sıkı çalışarak hazır hale geleceğiz.''
Geçen sezon Panathinaikos formasıyla Ülker Sports Arena'da THY Avrupa Ligi Top 16 turu 3. haftasında Fenerbahçe Ülker'e karşı oynadığını hatırlatan Batiste, ''Taraftarları çok iyi tanıyorum. Burada Fenerbahçe ile oynadığımız maçta sadece Fenerbahçe rakibimiz değildi, taraftar da rakibimizdi. Çok çılgın bir taraftar grubu var. Bu sezon da aynı şekilde yaşanır, tüm rakiplerimize karşı aynı desteği verirlerse çok güzel bir atmosfer olacak. Böyle bir salonda oynayacağım için çok mutluyum'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.