Piramit Haber

Avantaj Fenerbahçe'de

Spor

Fenerbahçe, Viktoria Plzen'i 1-0 yendi.

PLZEN

Fenerbahçe, Viktoria Plzen'i maçın ikinci yarısında attığı golle 1-0 yendi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Viktoria Plzen ile Fenerbahçe arasında yapılan 3. tur ilk maçının ilk yarısı golsüz tamamlandı.

Deplasmanda oynadığı ilk maçta avantajlı bir skor almak isteyen Fenerbahçe, karşılaşmaya temkinli başladı. İlk dakikalarda Viktoria Plzen'in atakları karşısında oyunun temposunu düşüren sarı-lacivertliler, Mehmet Topal ve Cristian ile uzaktan şutlarla rakip kaleyi yokladı. İlk yarıda kontrollü bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, 38. dakikada kaleci Volkan Demirel'in hatalı pasında kalesinde önemli bir gol tehlikesi yaşadı. 42. dakikada Kuyt ile yakaladığı pozisyonu değerlendiremeyen sarı-lacivertliler, soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti.
Evindeki ilk maçı kazanmak için sahaya çıkan Viktoria Plzen, karşılaşmanın ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Fenerbahçe savunmasını geçmekte zorlanan ev sahibi ekip, zaman zaman rakibinin ataklarında kalesinde tehlikeler yaşadı. Maçın 38. dakikasında gole çok yaklaşan Viktoria Plzen'de Rajtoral'ın şutunda top direkten döndü. Maçın 42. dakikasında kalesinde önemli bir gol pozisyonu veren Çek ekibi, ilk yarının son dakikalarında ise gol pozisyonu üretemedi.
16. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Kozacik üzerine gelen topu kontrol etti.
26. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Horvath'ın ortasında ceza alanındaki Bakos'un kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.
32. dakikada Mehmet Topal'ın yine ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
35. dakikada Cristian'ın ceza alanı dışından şutunda, kaleci Kozacik'den dönen topu altı pasta Sow'dan önce Prochazka kornere gönderdi.
38. dakikada Viktoria Plzen gole çok yaklaştı. Bu dakikada Volkan Demirel'in hatalı pasında Selçuk'dan önce araya girerek topu kapan Rajtoral, ceza alanına girer girmez sert vurdu. Duris, üst direkten dönen topu bir kez daha kaleye gönderdi. Ancak savunmada Gökhan Gönül'ün ayak koyduğu top ceza alanının dışına çıktı.
42. dakikada Cristian'ın pasıyla ceza alanında sağ çaprazda topla buluşan Sow, meşin yuvarlağı kale önüne çıkardı. Ön direkte bulunan kalecinin müdahale edemediği topa altı pasta müsait durumda kötü bir vuruş yapan Kuyt, meşin yuvarlağı boş kale yerine auta attı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.