Piramit Haber

Aslan'a son dakika sürprizi

Spor

Galatasaray, 41 yaşındaki Tuchel'i liste başı yaptı ama ortaya çıkan pürüz sıkıntı yarattı. Mainz'ın sözleşmeye koyduğu 6.5 milyon Euro'luk tazminat maddesini ödemeden transfer çözülmüyor, Cim Bom çare arıyor.

Uzun süre Lucescu’yu bekleyen, ancak Rumen hocadan olumsuz yanıt gelince yeni planları devreye sokan Galatasaray, bir şok da Thomas Tuchel’de yaşadı.
Aslan, Almanya’nın en popüler ismi durumundaki 41 yaşındaki başarılı çalıştırıcıyı listesinin başına yazdı, transferi için düğmeye de bastı ama gelen tazminat haberiyle sarsıldı.

Son takımı Mainz’ın 5 yıllık uzatma teklifini reddedip görevi bırakan Tuchel’e Alman ekibinin, “Paranı sözleşme sonuna kadar alacaksın ama 1 sezon başka takımda çalışman için 6.5 milyon Euro tazminat ödemen gerekir” maddesini koydurduğu öğrenildi.

Bunun üzerine Cim Bom’un kurmayları geri adım attı. Başkan Ünal Aysal ve kurmayları bir değerlendirme yapacak ve büyük olasılıkla bir uzlaşı için Mainz’ın kapısını çalacak.
Kupa sonrası Hitzfeld
Ancak Mainz’ın bu konuda pek uzlaşmaya açık olmadığı Almanya’dan gelen haberler arasında. Aslan’ın Tuchel’den sonraki yol haritasında ise Hitzfeld’in adı yazıyor. 2008’den bu yana İsviçre Milli Takımı’nı çalıştıran deneyimli hoca, 2014 Brezilya sonrası görevi bırakacak. Kariyerinin sonunda bir kulüp takımında çalışıp, Avrupa’da zaferler yaşayarak final yapmak niyetindeki Alman hocanın Galatasaray’a çok sıcak baktığı belirtildi.

Klinsmann iddiası

Aslan’ın gündeminde bir başka Alman hocanın daha olduğu ortaya çıktı. Şu an ABD ile Brezilya’da boy gösteren Klinsmann’a da aracılar vasıtasıyla teklif yapıldığını genç antrenörün menaceri doğruladı. Daha önce Bayern Münih’te de 1 sezonluk deneyimi olan 49 yaşındaki çalıştırıcının menaceri, “Galatasaray’ın bizimle ilgili girişimleri oldu. Ancak ABD ile 2018’e kadar mukavelemiz var. Fakat turnuva sonrası ne gibi gelişmeler yaşanır, bekleyip görmek lazım” ifadeleriyle açık kapı bıraktı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.