Piramit Haber

Aslan Arena'da zemine takıldı

Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda Galatasaray, aşırı yağışın zemini kötü etkilediği maçta, Romanya'nın Cluj takımıyla 1-1 berabere kaldı.

İSTANBUL

UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda Galatasaray ile Rumen ekip Cluj arasındaki karşılaşma 1-1 tamamlandı.

Önemli Dakikalar:

Karşılaşmaya baskılı başlayan, ancak yağmurun oldukça ağırlaştırdığı zeminde topu kontrol etmekte zorlanan Galatasaray, bir türlü aradığı gol fırsatını yakalayamazken, 19. dakikada Dany'nin kendi kalesine gönderdiği golle şansız bir şekilde geriye düştü.

Konuk takımda Aguirregaray'ın 28. dakikada kırmızılı kartla oyun dışı kalmasıyla baskısını iyice artıran sarı-kırmızılı ekip, kazandığı penaltıyı 35. dakikada Melo ile değerlendiremedi ve ilk yarıda 1-0'lık skora boyun eğdi.

Maçın ilk dakikalarında etkili olan ve Galatasaray kalesinde fırsatlar yakalayan Cluj, sarı-kırmızılıların baskısını artırmasıyla kendi yarı sahasına kapanırken, hızlı gelişen bir atağında 19. dakikada 1-0 öne geçti.

Aguirregaray'ın kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla tamamen savunmaya çekilen Rumen ekibi, Galatasaray'ın kaçırdığı penaltı sonrası skor avantajını ilk yarının sonuna kadar taşımayı bildi.

Kalan dakikalarda önemli pozisyon olmadı ve Cluj ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Galatasaray, karşılaşmanın ikinci yarısında 10 kişiyle mücadele eden Cluj karşısında adeta tek kale oynadı.
Oyunu tamamen yarı sahasında kabul eden rakibi karşısında etkili bir mücadele sergileyen sarı-kırmızılı ekip, ilk bölümlerde üst üste ataklar yapmasına karşın bir türlü istediği pozisyonları üretemedi.

Aradığı golü, 77. dakikada Burak Yılmaz ile bulan Galatasaray, kendisini galibiyete taşıyacak ikinci gol için Cluj kalesine tüm gücüyle saldırdı. Ancak yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen sarı-kırmızılılar, bu önemli karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı.

İlk yarıda elde ettiği 1-0'lık skoru korumak isteyen Cluj, 10 kişiyle oynadığı ikinci yarıda savunmaya çekilirken, kontra ataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştı. Bu yarıda Galatasaray savunmasına tehlikeye yaratamayan Rumen ekibi, kalesinde gördüğü ataklara karşı koymaya çalışırken, Burak Yılmaz'ın golüne engel olamadı.

Kalan bölümde Galatasaray'ın baskısına iyi bir şekilde karşılık veren Cluj, İstanbul'da 1 puan almasını bildi. 
Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.



Galatasaray ''Devler Ligi''nde yine kazanamadı

UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki 3. maçında Cluj ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, kendisi için büyük önem taşıyan 3 puanı alamazken, grupta ilk puanını elde etti.

Yoğun yağış altında oynanan maçta Dany'nin kendi kalesine attığı golle geriye düşen ''Cim Bom'', Burak Yılmaz'ın golüyle 1 puanı kurtardı.

Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 17. maçında ilk golünü kaydetti.

Sarı-kırmızılı ekip, Melo ile bir penaltıyı değerlendiremezken, Brezilyalı oyuncu gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

İsveçli golcü Johan Elmander, 42. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Cluj'de Matias Aguirregaray, ilk yarıda 3 dakika içinde gördüğü iki sarı kart sonrası kırmızı kartla oyundan atıldı.

Rumen temsilcisi, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 4.deplasman maçını da kaybetmedi.

''Bugün neyi denesek olmadı''

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Cluj karşısında tüm çabalarına rağmen istedikleri golleri bulamadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Bugün neyi denesek olmadı. Kelime olarak, ilginç, enteresan, komik, basit... Yediğimiz gol için bunların dışında bir kelime bulmak lazım. Şimdi grupta 3 maçımız var. Kalan maçlarımızdan ikisini kazanıp, toplam 7 puan toplasak, bizi üst tura götürür mü? Sanmıyorum. Olabilir ama sanmıyorum. 'Gittiğimiz yerlerde galibiyete oynayacağız' demek de çok mantıklı gelmiyor. Hep zaten bunu yapmaya çalışıyoruz. Uğraşacağız, deneyeceğiz, inanıyoruz. Belki bir gün bizim vurduğumuz çarpıp girer. Olmayacak şeyler olur. Yeter ki biz tekrardan bir araya gelip oynamaya başlayalım. Herkesle başa çıkarız inşallah'' şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.