Piramit Haber

Arena'ya çifte yıldız!

Spor

Başkan Fikret Orman ve Slaven Bilic'in yaptığı transfer zirvesinden Diego ve Eto'o isimleri ön plana çıktı! Takımındaki 10 numara ve istikrarsız golcü sorununu bu yıldızlarla çözüme kavuşturmak isteyen Hırvat hoca, ikilinin sezon öncesi kampına yetiştirilmesini istiyor.

 Süper Lig’de bir yandan Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitmek için yoğun mesai harcayan Beşiktaş, bir yandan da transferde hızını arttırıyor. Yeni sezonda Vodafone Arena’ya yıldız yağdırmayı planlayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın, kulüp hedefleriyle ilgili olarak dünkü takım idmanının ardından teknik direktör Slaven Bilic’le bir transfer zirvesi yaptığı öğrenildi. Yöneticilerin temaslarda bulunduğu yıldızlardan, menacerler tarafından önerilen futbolculara ve scout ekibinin takip ettiği isimlere kadar geniş kapsamlı yapılan toplantıda ayrıntılı saptamalarda bulunan ikilinin görüşmesinden Diego Ribas ve Samuel Eto’o isminin ön plana çıktığı kaydedildi. Bu sezon Manuel Fernandes’in kendisinden bekleneni verememesinin ardından ara transferde Schalke 04’ten kiralanan Jermaine Jones’la da aradığını bulamayan Kara Kartal’ın hocası Bilic’in, kadrosunda ilk olarak 10 numara pozisyonunda oynayabilen ve liderlik özelliği bulunan Diego’yu görmeyi arzuladığı bildirildi. Gelecek sezonda Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek olan takımda, HugoAlmeida’nın sözleşme yenileme konusunda kararsız bir tutum takınması ve son haftalarda düşen formunu da göz önünde bulunduran Hırvat teknik adamın, forvet hattı için de Başkan Orman’dan Samuel Eto’o’yu istediği ifade edildi.
‘Transferler kampa yetişsin’
Atletico Madrid’den sezon sonunda ayrılacak olan 29 yaşındaki Diego Ribas’la pazarlıklarını sürdüren ve Chelsea’yle gelecek sezonda yola devam etmeyecek olan Kamerunlu Samuel Eto’o için de girişimlerine devam eden Orman’ın, Bilic’in isteklerine olumlu baktığı kaydedildi. Öte yandan Hırvat hocanın, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek olan takıma yapılacak olan takviyelerin erkenden bitirilmesini
ve yeni sezon öncesi kampa yetiştirilmesini Başkan Fikret Orman’dan istediği bildirildi. 

41 maçta 14 gol attı
Kamerunlu golcü, bu sezon Chelsea formasıyla çıktığı 41 karşılaşmada rakip fileleri 14 kez sarstı ve 7 asistlik performans sergiledi.

B planı Tiago

Yabancı transferi konusunda her türlü kötü senaryoya karşı hazırlığını yapan Beşiktaş’ın, Atletico Madrid’in deneyimli orta alanı Diego Ribas’ın alternatifini belirledi. Başkan Orman’ın daha önceden, “Diego yüzde 90 gelecek sezon Beşiktaş’ta forma giyecek” açıklamasıyla duyurduğu transferde yaşanabilecek yüzde 10’luk bir probleme karşılık Siyah- Beyazlılar’ın, Atletico’nun bir diğer deneyimli orta alanı Tiago Mendes’i listeye eklediği bildirildi. 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.