Piramit Haber

Ankara'nın akreditasyon süreci başladı

Spor

Ankara Doping Kontrol Merkezi'nin akreditasyon başvurusunda bulunma talebi, Dünya Anti-Doping Ajansı tarafından kabul edildi....



Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi ortaklığında faaliyet gösteren Ankara Doping Kontrol Merkezi'nin akreditasyon başvurusunda bulunma talebi, Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) tarafından kabul edildi.
Ankara Doping Kontrol Merkezi Başkanı Ahmet Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında yaptıkları şanssız bir analiz sonucu, 2011 yılında WADA akreditasyonlarını kaybettiklerini belirtti.
Başaran, ''Bu akreditasyon hem Hacettepe Üniversitesi, hem de ülke prestiji açısından büyük önem taşıyor. 15-17 Kasım tarihlerinde yapılan WADA Yönetim Kurulu toplantısında yeniden başvuruda bulunma talebimiz görüşüldü ve kabul edildi'' dedi. Yasaklı madde sayısında büyük artış olduğunu ve merkezdeki cihazların artık yetersiz kaldığını ifade eden Başaran, mevcut eksiklikleri hızla gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.
Başaran, ''Her şey çok iyi giderse en erken 6 ay içinde akreditasyonumuz geri verilebilir, ancak bu süre iki yıla kadar uzayabilir. Tabii tüm bunların sonunda başarısız olma ihtimali de var ama böyle bir şey olacağını sanmıyoruz. En büyük umudumuz Mersin Akdeniz Oyunları'na yetişebilmek'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.