Piramit Haber

Anand'ın rakibini belli olacak

Spor

Dünya Satranç Şampiyonu Anand ile unvan maçı yapmaya hak kazanacak satranççıyı belirleyecek turnuva başlıyor...

ANKARA

Dünya Satranç Şampiyonu Viswanathan Anand ile unvan maçı yapmaya hak kazanacak satranççıyı belirleyecek olan, Dünya Şampiyonası Adaylar Turnuvası İngiltere'nin başkenti Londra'da başlıyor.

Çok yüksek kuvvet derecesine sahip oyuncuların katılımıyla tarihte şimdiye kadar düzenlenen en güçlü adaylar turnuvası olan turnuva, bugün tarihi Savoy Place binasında yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

Dünyadaki en güçlü 8 oyuncunun katıldığı, ilk turu yarın başlayacak turnuva, tüm oyuncuların birbirleriyle, bir beyaz ve bir de siyah taşlarla oynayacağı "double round robin" adı verilen sistemle yapılacak.

Toplam 14 tur sürecek turnuvada eş puanlı birincilerin çıkması durumunda 2 Nisan'da yapılacak eşitlik bozma maçıyla, 2007'den beri dünya şampiyonluğu unvanını elinde tutan Anand'ın rakibi belirlenecek. Eş puanlı birincilerin çıkmaması durumunda ise turnuva 2 Nisan'da düzenlenen kapanış töreniyle sona erecek. Turnuvadaki toplam para ödülü ise 510 bin avro (yaklaşık 1 milyon 197 bin TL).

Norveçli Büyük Usta Magnus Carlsen, Rus Büyük Usta Vladimir Kramnik, Ermeni Büyük Usta Levon Aronian, Azerbaycanlı Büyük Usta Teymur Recepov, Rus Büyük Usta Aleksandr Grisçuk, Ukraynalı Büyük Usta Vasily Ivançuk, Rus Büyük Usta Peter Şvidler, İsrailli Büyük Usta Boris Gelfand bu son derece önemli turnuvaya katılma hakkını elde eden oyuncuları oluşturuyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.