Piramit Haber

622 Türkiye rekoru kırdık

Spor

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan, ''2010-2012 döneminde 622 Türkiye rekoru kırdık, bu Türkiye'de bir ilk'' dedi.

ADANA

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret eden Ahmet Bozdoğan, burada düzenlediği basın toplantısında, görevde olduğu dönemde yaptıkları çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Göreve geldiği dönemde, federasyonun internet sitesinin bile olmadığını, şartların çok kötü olduğunu savunan Bozdoğan, şunları söyledi:

''Türkiye'ye olimpik center kurduk. Avrupa'da bunun olmadığı ülke yok. Ama ben Türkiye Yüzme Federasyonu'na gelene kadar bu bizim ülkemizde Bahis siteleri yoktu. Ülkemizde yüzmeye verilen önem yok denecek kadar azdı. Her rekor kıran sporcu için 2 bin lira, her antrenör için de 2 bin lira ödül vererek sporcularımızı teşvik ettik. Bu teşvikten sonra, 2010-2012 yılları arasında 622 Türkiye rekoru kırdık. Bu Türkiye'de bir ilk. Şimdi Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Esasında ben yoruldum, aday da olmak istemiyordum, fakat (aday olmazsam ülkeme ihanet ederim) düşüncesindeydim. Çünkü, 2 ay sonra bir dünya şampiyonası var, ekip olarak bu şampiyonaya çalışıyoruz. Benim ayrılmam demek bu ekibin dağılması demektir.''

Anadolu'daki şehirlere eski yüzücülerden, antrenörlerden temsilciler göndererek yüzme konusunda gelişim sağlanmasını hedeflediklerini dile getiren Bozdoğan, ''4 senede çok önemli icraatlar yaptık, ama Anadolu'ya bir şey katamadık'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.