Piramit Haber

6. Ayak Çöl Kaplanı Merkit’in anısına yapılacak

Spor

İstanbul’da yapılacak Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 6. Ayak Yarışı geçtiğimiz günlerde yarışta hayatını kaybeden Kemal Merkit anısına düzenlenecek.Enduro Motosiklet Kulübü (EMOK), Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun yarış takviminde...

İstanbul’da yapılacak Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 6. Ayak Yarışı geçtiğimiz günlerde yarışta hayatını kaybeden Kemal Merkit anısına düzenlenecek.

Enduro Motosiklet Kulübü (EMOK), Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası 6. Ayak yarışını, İstanbul-Çekmeköy’de organize edecek. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz büyük usta Kemal Merkit anısına 6-7 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan şampiyona yarışına 100’e yakın sporcunun katılması bekleniyor.

Çekmeköy’de özel olarak yapılan parkur 25 km.’den oluşacak ve 6. Ayak yarışı 4 tur üzerinden koşulacak. Ekstrem testin uzunluğu 800 mt. olurken, Enduro test Pasgol ise 8 km.’den oluşacak.

6 Ekim Cumartesi günü saat 15.30’da düzenlenecek olan sıralama yarışında, yarışçıları Süper Test etabında; kaya, kütük rampa atlamaları, büyük lastikler, kum havuzları gibi doğal ve yapay engeller bekliyor. 7 Ekim Pazar günü ise kaya ve vadi geçişiyle yarışçılar bir hayli zor etapları kat edecek. Yarışlar E1 (A-B), E2 (A-B), E3 (A-B) ve Bayanlar Kupası olmak üzere 4 sınıfta düzenlenecek.

Yarışçıların teknik ve fiziksel becerilerini ortaya koyacakları test etaplarının seyircilerin oldukça ilgisini çekmesi bekleniyor. Ayrıca hazırlanan test etaplarına ulaşımın kolay olması, yarışın farklı noktalardan kolaylıkla izlenebilmesine de olanak sağlayacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.