Piramit Haber

2020'nin çekirdek kadrosu oluşturuluyor

Spor

40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda  18 madalya alarak Avrupa'da genel klasmanda birinci olan genç milliler, gelecek için umut veriyor.



KONYA - Mümin Altaş

Konya'da düzenlenen 40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda 18 madalya alarak genel klasmanda birinci olan genç milli takımlar gelecek adına umut veriyor.

44 ülkeden 850 sporcunun katıldığı şampiyonada, 11 altın, 4 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 18 madalya kazanan Türkiye genç milli takımları, 43 ülkeyi geride bırakarak genel klasmanda birinci olmuştu.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok başarılı bir şampiyonayı geride bıraktıklarını söyledi.

-Gençler 2020'nin kadrosunu oluşturacak-

Dünya Karate Federasyonu'nun 2020 Olimpiyatları'nda karatenin yer alması için çalışmalarını devam ettirdiğini anımsatan Delihasan, 2020'ye aday ülkelerden biri olarak bu çalışmalara destek verdiklerini dile getirdi.

Olimpiyatlar için sporcular hazırladıklarını anlatan Delihasan, ''2020 için erken denebilir ama biz planlamalarımızı yapmaya başladık. Bu şampiyonada başarılı olan genç sporcularımız bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. 2020 Olimpiyatları'nın çekirdek kadrosunu bu gençler oluşturacak. Tabii ki sporcularımız bu kategoride kalmamalı. Onları her zaman bir üst kategoriye taşımak zorundayız. Federasyon yetkilileri, antrenörlerimiz olarak birlik ve beraberlik içinde oldukça bu başarılar devam edecek'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.