Piramit Haber

2020 Tokyo Tehlikede

Spor

Hiroşima Üniversitesi'nde doçent olarak görev yapan Robert Jacob, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın yapıldığı sırada radyoaktif sızıntının da devam edeceğinin şüphe götürmediğini belirtti.

Rusya'da RT televizyonuna konuşan Nükleer Tarih Uzmanı Jacob, "Bu durumun Tokyo Olimpiyatları üzerinde yıkıcı etkileri olabilir. Şu an Japonya'nın kuzeyinde bile hala çocukların idrarında sezyum bulunuyor. Bu da insanların hala radyasyona maruz kaldığına işaret ediyor. Dolayısıyla iki buçuk yıl geçti ancak radyasyon hala kontrol altına alınmadı. Durumun 2020'ye kadar kontrol altına alınacağının da hiçbir garantisi yok. Ayrıca, bu arada daha büyük bir felaket de yaşanabilir." diye konuştu.
BAŞBAKAN AKSİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, daha önce birçok kez Fukuşima'da radyasyon seviyelerinin çoktan kontrol altına alındığını söylemiş, Tokyo ile birlikte İstanbul ve Madrid'in de 2020 Olimpiyatları'nın ev sahipliği için yarıştığı organizasyonda, Fukuşima kazasının etkilerinin 2020'ye kadar ortadan kalkacağını Olimpiyat organizasyonu için hiçbir şekilde engel teşkil etmeyeceğini iddia etmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.