Piramit Haber

2012 Değerlendirme ve 2016 Planlama toplantıları devam ediyor

Spor

2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Oyunları Planlama Toplantıları’nda 3 oturum daha gerçekleştirildi.​Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın değerlendirildiği ve...

2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Oyunları Planlama Toplantıları’nda 3 oturum daha gerçekleştirildi.

​Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın değerlendirildiği ve gelecek olimpiyat oyunlarıyla ilgili planlamaların yapılacağı toplantı dizilerini kapsayan 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Oyunları Planlama Toplantıları’nda sona yaklaşılıyor.

Toplantı dizileri kapsamında daha önce ‘Kendimizi Dinliyoruz’, ‘Federasyonlar Tartışıyor’, ‘Sporcular Konuşuyor’ ve ‘Teknik Adamlar Değerlendiriyor’ oturumları gerçekleştirilmişti. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Oyunları Planlama Toplantıları’nda 5 - 6 ve 7. oturumlar gerçekleştirildi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan başkanlığında, ‘Sporcu Sağlığı ve Masörler Katkı Sağlıyor’, ‘Akademisyenler Yön Veriyor’ ve ‘STK’lar Sahaya İniyor’ oturumları düzenlendi. Oturumlarda Genel Müdür Baykan’a, genel müdür yardımcıları Tamer Taşpınar, Mehmet Kocatepe ve Ömer Altunsoy, Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner ile genel müdür danışmanı Mevlüt Ataseven yardımcı oldu.

‘Sporcu Sağlığı ve Masörler Katkı Sağlıyor’ oturumuna sporcu sağlığı konusunda uzman akademisyenler ve milli takımlarda görev yapan masörler katıldı. ‘Akademisylenler Yön Veriyor’ oturumunda 7 bölgeden 20 Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim üyesi konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Son olarak ‘STK’lar Sahaya İniyor’ oturumunda ise Truvabet TMOK, IPC, TASSK, TSYD, ASYD, Antrenör Dernekleri, Spor Bilimleri Derneği, Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği, Olimpian Derneği ve Güreş Vakfı’nın temsilcileriyle görüş alış-verişindi bulunuldu.

“TÜRK SPORUNA YÖN VERMEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, düzenlenen toplantı dizilerine Londra’ya gitmeden önce Bakan Suat Kılıç’ın talimatıyla karar verildiğini belirterek, yapılacak oturumların Türk sporuna yön verme açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Dünyada spordaki başarı ölçütünün olimpiyatlar olduğunu ifade eden Baykan, “Londra Olimpiyat Oyunları’nı değerlendirmek ve geleceği planlamak üzere bu toplantı dizilerini gerçekleştiriyoruz. Her olimpiyat oyunlarından sonra oluşan kamuoyu Londra’dan sonra da oluştu. 4 yıl boyuncu sporda ne yaparsanız yapın, ne organizasyonu düzenlerseniz düzenleyin, şampiyonluklar yaşayın sonuçta olimpiyat oyunlarında elde ettiğiniz dereceler konuşulur. Olimpiyatlarda ne yapıldıysa hasat odur, ölçü odur. Bu toplantı dizilerini olimpiyatlardan sonra değil, Londra’ya gitmeden Bakanımız Suat Kılıç’ın talimatıyla planlamıştık. Yeni bir yolculuğun eşiğindeyiz. Sizlerden katkı bekliyoruz. Her kesimden yetkilileri dinleyerek bir eylem planı oluşturacağız.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Oyunları Planlama Toplantıları’nın son ayağı olan ‘Medya Yorumluyor’ oturumu, Bakan Kılıç’ın başkanlığında yarın Ataköy’de bulunan İstanbul Olimpiyat Evi’nde gerçekleştirilecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.