Piramit Haber

12 ay yağlı güreş

Spor

Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, "Yağlı güreşlerin yıl boyunca yapılabilmesi için formül arıyoruz" dedi.


Hüseyin Yeşilkavak -

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, yönetim kurulu olarak, yılın 12 ayında yağlı güreşlerin yapılabilmesinin imkanlarını aradıklarını söyledi.
Federasyonun 90. kuruluş yıl dönümü nedeniyle 11-13 Ocak tarihlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde genişletilmiş istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yerlikaya, toplantıda birlik, beraberlik ve kardeşlik adına güzel görüntülerin ortaya çıktığını vurguladı.
Yerlikaya, yönetim kurulu olarak, yılın 6 ayı yapılabilen yağlı güreşlerin 12 aya yayılmasını istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Yağlı güreşlerin tüm yıl boyunca yapılabilmesinin imkanlarını arıyoruz. Kış aylarında nasıl kapalı alanlarda yaparız? Bunun çözümüne bakıyoruz. Zaten Antalya, İzmit gibi bazı illerimizde seyirci potansiyeli hazır. Bu potansiyeli nasıl hareketlendirebiliriz? Bunların ön hazırlığını yapmaya çalışıyoruz. Bu sene yetişmez zaten kış sezonu içindeyiz. Seneye ben inanıyorum ki bu yetişir. Benim güreşçi kardeşim, başpehlivanım büyüyen pastadan daha büyük bir dilim almayı hak ediyor. Bu konuda bir çalışmamız olacak. Kaliteyi artırmak lazım. 'Bunun minder güreşine bir katkısı olur mu?' derseniz, katkı sağlamayabilir ama güreş bir bütündür. Güreşi bir bütün olarak değerlendirdiğimiz için, bunları derleyip toparlayacağız inşallah.''
Federasyon olarak bayan güreşine de gereken ilgiyi göstereceklerini anlatan Yerlikaya, erkeklerde yapılan organizasyon çalışma yönteminin aynısını bayanlarda da uygulayacaklarını belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.