Piramit Haber

Zayıflama haplarından bu kimyasallar çıktı

Sağlık

İnternet üzerinden zayıflama ilacı satanlara yönelik emniyetin yaptığı operasyonlarda ilginç bilgiler ortaya çıktı.

 İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün ele geçirdiği altın çilek numunelerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın laboratuvarlarındaki sonuçları ürkütüyor. Altın çilekten yapılan Menox, FX48 Women adlı ürünlerde aşırı dozda afrodizyak etkili etken madde sildenafil çıktı. Aşırı dozdaki sildenafil’in kalp krizinden ve nefes darlığından ölümlere, ani görme kayıplığına sebebiyet verdiği öğrenildi. Ele geçirilen Hollywood 30-Days, New FX15 adlı ürünlerin içerisindeyse kilo verdirici amaçla kullanılan sibutramin bulgularına rastlandı. Geçtiğimiz yıllarda Kastamonu’da Nilay Dinçer’in (23) ölümüne neden olduğu iddia edilen “sibutramin” etken maddesinin kalp krizinden intihar eğilimine kadar birçok etkisinin bulunduğu ortaya çıktı. Uzmanlar sibutraminli bir ürünü kullanacak kişilerin mutlaka doktor takibi altında olması gerektiğine dikkati çekiyor. Ele geçirilen bir diğer ürün Hmr-24 ise son kullanma tarihinin geçmiş olması sebebiyle tüketime sunulmasının uygun olmadığı raporlara yansıdı. 

Ayrıca raporda “Altın çilek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yayımlanan insan tüketimine uygun olan bitkilerin yer aldığı Bitki Pozitif Listesi’nde bulunmadığından Lw Physalis Golden Berry Altın Çilek ve Golden Berries Altın Çilek isimli ürünlerin altın çilek içermesi sebebi ile piyasaya arz edilerek tüketici kullanımına sunulması uygun değildir.” denildi. Uzmanlar internet sitelerinden ilaç satımının yasak olduğunu ve satanların 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığını belirtiyor.

SAHTE ÇAYLARA DİKKAT!

Market ve bakkallarda satılan çay markalarının sahtelerinin tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ikinci operasyonda ise içine yabancı maddelerin de katıldığı sahte çayların imal edildiği 2 depoyu tespit etti. Çekmeköy ve Sultanbeyli’de tespit edilen depolara düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken, depolarda bulunan 10 ton çaya el konuldu. Bilinen çay markalarının sahte poşetlerine konularak piyasaya sürülen çayların içerisinde talaş ve hayvan kanı bulunduğu iddiaları için de alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Laboratuvarı tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen analiz raporunda, çay numunelerinde yapılan değerlendirmelere göre Türk Gıda Kodeksi Siyah Çay tanımına uymadığı görüldüğü ve çay imalat aşamalarında meydana gelen çay atığı katıldığı tespit edildi. Kuru çayın görünüşünün, Broken Orange Pekoe tipi yabancı menşeli siyah çay olduğu belirtildi. Çayların ayrıca düşük kalitede yabancı menşeli çaylara özgü burukluk, dolgunluk ve kokuya sahip olduğu saptandı. Şebekenin yurtdışından kaçak olarak getirdiği çayları Çekmeköy ve Sultanbeyli’deki depolarında normal olarak satılan çaylarla karıştırıp piyasaya sürdükleri tespit edildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.