Piramit Haber

Yüzünü kaybetti! Geleceğinden endişeli..

Sağlık

Milas'ta sol çenesindeki tümör nedeniyle geçirdiği ameliyatlar sonrasında yüzünde kalıcı şekil bozukluğu oluşan Sinem Özdemir, okuluna kavuşacağı günü bekliyor.

Milas'ın Avşar köyünde yaşayan Sinem Özdemir'in (16) hayatı, 8 yaşında sol çenesinde tümör olduğu teşhisiyle değişti. İlki 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde olmak üzere bugüne kadar 7 ameliyat geçiren Sinem Özdemir'in çenesine, sol ayak kaval kemiği ile sırt kemiğinden alınan parçalar nakledildi.

Tedavi süreci boyunca eğitim hayatına düzenli olarak devam edemeyen, ancak buna rağmen azmi sayesinde ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Sinem Özdemir, lisede ise yüzündeki şekilde bozukluğu nedeniyle arkadaşlarının davranışlarından rahatsız olarak öğrenimine ara vermek zorunda kaldı.

Gününün önemli bölümünü evde geçiren ve okuluna döneceği günlerin hayalini kuran Sinem Özdemir,, ''Eğitimimi yarım bırakmak zorunda kaldım. Artık iyileşerek okuluma kaldığım yerden devam etmek istiyorum'' dedi.

Bir firmada işçi olarak çalışan babası Hilmi Özdemir ise kızının öğreniminin tedavi süreci nedeniyle sık sık aksadığını belirterek, lise öğrenimi sırasında arkadaşları tarafından rahatsız edildiği için okulundan ayrıldığını anlattı. 

Kızının öğrenim hayatına devam etmesini çok istediğini dile getiren Hilmi Özdemir, ''Bugüne kadar yapılan ameliyatları devletimiz karşıladı. Ama kızımın yüzünün yeniden eski haline gelmesi için görüştüğümüz doktorlar ameliyat için 100 bin lira gerektiğini söyledi. Çünkü ameliyatlar estetik ameliyatolacağı için devlet masrafları karşılamıyor. Bunu karşılayacak ekonomik güce de sahip değiliz. Yardım bekliyoruz'' diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı uzmanları ise bu tür estetik kapsamlı ameliyatların maliyetinin 100 bin lirayı bulabileceğini bildirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.