Piramit Haber

Yüz nakledilen hastaların tedavileri sürüyor

Sağlık

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yüz nakli yapılan hastalardan Acar normal hayatına devam ederken, Sert, Üslün ve Çolak'ın tedavileri sürüyor.

 Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yüz nakli yapılan hastalardan Acar normal hayatına devam ederken, Sert, Üslün ve Çolak'ın tedavileri sürüyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirdiği yüz nakilleri ile adını duyuran Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yüz nakli yapılan 54 yaşındaki Salih Üslün'ün sağlık durumunun iyi olduğunu, yeni bir operasyona gerek duyulmadığını söyledi.

Daha önce saçı, çenesi bulunmayan Üslün'ün nakille saça, çeneye ve yeni bir yüze kavuştuğunu dile getiren Özkan, yılbaşından sonra taburcu etmeyi planladığını belirtti. 

Akdeniz Üniversitesinin 3'üncü, Türkiye'nin 5'inci yüz nakli yapılan Recep Sert'in de sağlık durumunun iyi olduğunu bildiren Özkan, Sert'e çene nakledildiğini ifade etti. Yaklaşık 10 gün önce Sert'in ameliyat edilerek çenesine platin takıldığını anlatan Özkan, bu operasyonla çenesini daha rahat kullanabileceğini vurguladı. 

Turan Çolak'ın göz kapaklarına ameliyat yapılacak

Türkiye'nin 4'üncü yüz nakli yapılan Turan Çolak'ın göz kapaklarına yönelik küçük bir operasyon düzenleneceğine dikkati çeken Özkan, "Yüz nakli yaptığımız 4 hastamızın da sağlık durumu çok iyi. Kısa sürede kendilerini toparladılar. Zaman içinde ufak tefek operasyonlar yapıyoruz ama ciddi bir sorun yok" diye konuştu. 

Prof. Dr. Özkan, Salih Üslün, Recep Sert ve Turan Çolak'ın hastanede tedavilerinin devam ettiğini, Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın ise normal hayatını sürdürdüğünü anlattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.