Piramit Haber

Yerçekimsiz ortamda fıtık tedavisi

Sağlık

"Omurgada Ameliyatsız Basınç Azaltma Sistemi" ile bel ve boyun fıtığı ağrısı çeken bir çok hasta, ameliyata gerek duymadan tedavi edilebiliyor.

Uzaya giden astronotların bel ve boyun fıtığının iyileştiğinin gözlenmesi sonucunda yapılan araştırmalarda, bel ve boyun fıtığını yerçekimsiz ortamın tedavi ettiği ortaya çıktı.

Araştırmaların hemen ardından geliştirilen Integrity Dekompresif Traksiyon yöntemi, dünyada yerçekimsiz ortam yaratarak, tedaviye yönelik kullanılmaya başlandı.

Sistem, kişiye özel oluşturulan bilgisayar programı ile omurgada tam hedeflenen bölgede kontrollü ve aşamalı bir çekme kuvveti sağlıyor. Vakum etkisi ile disk içinde negatif basınç oluştururken, iki omur arasına sıkışmış olan disk, ritmik çekme ile sağlanan negatif basınç sayesinde tekrar yerine dönüyor.

Yapılan çalışmalarda başarı oranı yüzde 70-90 arasında verilirken, ilk 10 seans sonunda ağrının yüzde 50 oranında azaldığı tespit edildi. Tedavi sayısı kişinin yaşına ve hastalığının türüne göre değişmekle birlikte tedavi, 6 haftada toplam 20 seansta tamamlanıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.