Piramit Haber

Yaralar Kilis'te Sarılıyor...

Sağlık

İç savaş nedeniyle yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalan 26 bin Suriyeli, Kilis Devlet Hastanesinde tedavi gördü.

Binlerce kişinin açlık ve donma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu Suriye'de krizden etkilenenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. İnsani yardım faaliyetleriyle Suriyelilere kucak açan Türkiye, misafirlerine sağlık alanında da büyük destek veriyor. Yaralanarak Türkiye'ye getirilen Suriyeli sığınmacılar, sınır kentlerindeki hastanelerde şifa buluyor.
Özellikle Halep ve çevresindeki çatışmalarda yaralananlar, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Kilis Devlet Hastanesine sevk ediliyor.

Kilis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sedat Çakıcı, yaptığı açıklamada, gerek Türkiye'ye sığınan gerekse ülkelerindeki savaşta yaralanan Suriyelilere sağlık hizmeti sunmaya devam ettiklerini söyledi.

Konteyner kentlerdeki misafirlerin her türlü sağlık sorunuyla yakından ilgilendiklerini aktaran Çakıcı, şöyle konuştu:

"Kamplardaki poliklinik hizmetimiz devam ediyor. Ameliyat gerektiren hastaları da devlet hastanesine veya çevre illere sevk ediyoruz. Mart 2012'den bugüne kadar hastanemizi acil servisine 26 bin Suriyeli başvuru yaptı. Bunlardan bir kısmı ayakta tedavi olurken 12 bin 500 Suriyelinin ameliyatını gerçekleştirdik. Ayrıca yaklaşık 9 bin Suriyeli ise değişik branşlarımızda tedavi oldu."

Kilis Devlet Hastanesinde 2 bin 124 Suriyeli bebeğin dünyaya geldiğini ifade eden Çakıcı, savaşın başladığı günden itibaren 597 Suriyelinin hastanede yaşamını yitirdiğini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.