Piramit Haber

Tarçının Sağlığa Faydaları Nelerdir ?

Sağlık

Tarçının, sağlığa faydaları ise şu şekilde özetleniyor.

Vitamin deposu tarçın, sperm kalitesini artırıyor. Erkeklerin korkulu rüyası olan iktidarsızlık sorununa da çare oluyor.

Lezzeti ve kokusuyla büyüleyen tarçın, şifa saçıyor. Vitamin deposu bu besin, cinsel isteği kamçılıyor..

Kan akışını hızlandırarak erkeklerin korkulu rüyası iktidarsızlık sorununa çare oluyor. Sperm kalitesini de arttıran tarçın, kısırlık tedavine katkı sağlıyor..

MİDE AĞRILARINA SON !

Mide ağrısı çekenler, özellikle gastrit, ülser ağrılarından kıvrananların tercihi de bu şifalı bitki olmalıdır. Mide ağrılarını dindirmesi de bitkinin faydaları arasındadır. Özellikle mideniz ağrıdığı dönemlerde 2-3 gün düzenli olarak tarçınlı çay içerseniz mide ağrılarınızın hafiflediğini fark edeceksiniz. Ayrıca ucuz ve kolay temin edilebilir olması kullanılırlığını arttırır.

TARÇIN İLE ZAYIFLAMAK MÜMKÜN MÜ ?

Kan dolaşımını arttırarak metabolizmayı hızlandırır. Metabolizmanın hızlanması sonucu da kilo vermek kolaylaşır. Tabii ki iyi bir diyet ve spor mutlaka zayıflama sürecinde olması gerekenlerdir.

AFRODİZYAK ETKİ: 

Kokusuyla rahatlatan tarçın, afrodizyak etki yapar. Cinsel isteği ve gücü artırır.

TARÇIN VE BAL İLE KEMİK ERİMESİNE KARŞI KORUNUN !

İçeriklerinde bulunan kalsiyum nedeniyle kemiklerinizi korur. Yapılan araştırmalara göre içerdiği mineraller sayesinde kemik ve kan dokularını güçlendirir. Kemiklerin mineral ihtiyacını karşılamaya yardım eder. Bu sayede kemik erimesi yani osteoporoza karşı koruma sağlar. Aynı zamanda dişleri de kuvvetlendirir.

YAŞLANMA KARŞITI:

Antioksidan özelliği olan tarçın, cildin genç kalmasını sağlar.

KASLARI RAHATLATIR:

Kas ağrılarının iyileşmesinde önemli rol oynayan tarçın, yaşa bağlı olarak görülen kas ağrılarına iyi gelir.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR:

Beyin sağlığını koruyan tarçın, hafızayı güçlendirir. Alzheimer hastalığı riskini azaltır.

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR: 

Tarçın, kan şekeri seviyesini kontrol altına alır. Aniden ortaya çıkan tatlı krizlerini önler.

SOĞUK ALGINLIĞINI ÖNLER:

Yarım çay kaşığı tarçın ve bir çay kaşı balı karıştırarak günde 2-3 kez tüketin. Bu karışım hem soğuk algınlığını hem de öksürüğü önler.

SİVİLCELERE KARŞI TARÇIN-BAL İKİLİSİ

Uzmanlara göre bir çorba kaşığı bal ile yarım çorba kaşığı tarçın karıştırılıp düzenli tüketilirse birçok hastalığın tedavisinde önemli rol oynar. Kıl dönmeleri yada sivilcelere de sürerek birkaç saat bekletip yıkayabilirsiniz. Zamanla kıl dönmesi sivilcelerden kurtulacaksınız.

TARÇININ ZARRALARI NELERDİR?

Her şeyin fazlası zarardır. Bu yüzden hiçbir bitki aşırı miktarda kullanılmamalıdır. Herhangi bir alerjiniz varsa tarçın yada tarçın bal ikilisi kullanmamanızı öneririz. Ayrıca aşırı miktarda tarçın kullanımı ağız ve dudaklarda yaralar oluşmasına, ciltte tahriş ve kızarıklığa neden olabilir. Karaciğer hastalıkları oluşmasına sebep olabilir. Diyabet ilaçları, kalp ilaçları yada herhangi bir ilaç alıyorsanız tarçın kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.