Piramit Haber

Taksim’de obeziteye karşı yürüdüler

Sağlık

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen obezitenin önlenmesine yönelik faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen ‘Harekete Geç İstanbul’ yürüyüşü, İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan İstanbul Valisi Hüseyin...

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen obezitenin önlenmesine yönelik faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen ‘Harekete Geç İstanbul’ yürüyüşü, İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tüm hastalıkların reçetesinin yürüyüş olduğunu ifade edip, herkesi spor yapmaya davet etti.

Toplumdaki obezite algısını değiştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin İstanbul’daki ayağı renkli görüntülere sahne oldu. Galatasaray Meydanı’nda toplanan çoğu çocuk yüzlerce kişi şarkılar ve gösteriler eşliğinde Taksim Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüşte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Hüseyin Avni Mutlu ‘yürüme’ sporunun insan sağlığı açısından önemini vurguladı. Bütün hastalıkların reçetesinin yürüyüş olduğunu ifade eden Mutlu, “Doktorlara gidip reçete yazdırmak istiyorsanız, doktorun size vereceği en iyi reçete yürümedir. Spor yapan, hayatı daha aktif kullanan insanların uzun ve sağlıklı yaşama imkanı var. Toplumumuzu sağlıklı kılmak zorundayız. Refah toplumlarında kalp damar hastalığı artış gösteriyor. Bununla mücadele etmek, aynı sigarayla olduğu gibi, toplumsal kampanya ile mümkün. Obeziteyle mücadele konusunda kararlı bir tutum sergilememiz gerekiyor.” dedi.

“Hayatımızın her alanında sporla ilgili daha Oleybet aktif bir gençlik yetiştirmemiz lazım.” diyen Mutlu, “Bu sadece ev hanımları için değil. Sporu toplumun her kesimine yaymamız lazım. İstanbul’da yürüyüşe geçtiğimiz gibi tüm Türkiye de bu yürüyüşe katılmalı. En büyük zenginliğimiz olan sağlığımız için sporu ihmal etmeyeceğiz. Haftanın 3-4 günü bile olsa mutlaka yürüyeceğiz. Televizyon başında pineklemekten ve fastfoodtan uzaklaşacağız.” ifadelerini kullandı.

‘İNSANLARIMIZ KENDİ KENDİLERİNİ KALP HASTASI YAPIYOR’

Türk Kardiyoloji Derneği Genel Müdürü Ahmet Ünver ise Kalp ve damar hastalığından korunmak için fiziksel hareketlilik ile taze sebze ve meyve yemenin önemine dikkat çekti. İnsanın vücuduna dikkat etmesi durumunda kalp ve damar hastalıklarının yüzde 80-85 oranında azaldığını vurgulayan Ünver, “Yani insanlarımız kendi kendilerini kalp ve damar hastası yapıyorlar. Buna karşı herkesin duyarlı olması gerek.” diye konuştu.

Yürüyüş sonrası Taksim Meydanı’nda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafında oluşturulan stantlarda vatandaşların boy ve kiloları ölçüldü. Boy ve kilosunu ölçtüren Vali Mutlu, boy ve kilo dengesinin yerinde olduğunu dile getirip, devamlı spor yaptığını aktardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.