Piramit Haber

Sigara içen yandı!

Sağlık

Sigara içenlerin hastalanma oranlarının daha yüksek olması üzerine, SGK'ya aktarılmak üzere “paket başına sağlık vergisi” alınacak.

 Sigarayla mücadele konusundaki uygulamalara bir yenisi daha ekleniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun uzun süredir üzerinde çalıştığı düzenleme ile yakın zamanda sigara satışlarından paket başına SGK payı alınacak.

Sigara içenlerle içmeyenler arasındaki sağlık problemlerinin farklılık göstermesi ve içenlerin hastalanma oranlarının daha yüksek olması, söz konusu düzenlemeyi gündeme getirdi. Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, uygulanacak SGK payı ile sigara tüketimin daha da azalacağını belirtiyor.

SGK, Nisan 2010 ile Mart 2011 arasında sigara kaynaklı hastalıkların tedavisi için 2.8 milyar TL ödeme yapmıştı. Kısa süre içinde Bakanlar Kurulu'na sunulacak düzenleme; sigara kaynaklı sağlık harcamalarının sürekli artmasının da etkisiyle “paket başına sağlık vergisi” alınmasını öngörüyor.

Yorumlar (4)

Mesut Aksoy 10 Yıl Önce

yuhh daha neler

dilek 10 Yıl Önce

ya ben hem sigortalı hemde sigara içen bir vatandaşım. bana göre sorun yok ama şu mantıkla sigortasız olan ancak sigara içen vatandaşta sgk ya para ödemiş oluyor. herşeyden para almayı bildiginiz gibi o zaman sigortasız vatandaşı da sigaraya sgk için katkı payı ödedigi için sigortalı yapın. ya herşeyden para alıyosunuz o vergi, bu vergi vs.. sonuçta türkiyenin havasını kullanıyoruz hava parasıda alın tam olsun ya :(

emre 10 Yıl Önce

nefese de vergi var mı ?

dilek 10 Yıl Önce

oda olur yakında hatta bu hızla 2015 e yetişir..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.